Annonce
Haderslev

Minister: Affaldsgebyr er rimeligt

Dan Jørgensen: - Gebyrer er ikke straf. De er nødvendige, når der er noget, samfundet vil begrænse - i det her tilfælde affald. Arkivfoto: Niels Chr. Vilmann/Scanpix
Minister for klima energi og forsyning, Dan Jørgensen, afviser at fjerne affaldsgebyr for frivillige foreninger.
Annonce

HADERSLEV: - Synes ministeren, at det er rimeligt, at humanitære foreninger skal betale gebyr, når de på genbrugspladser afleverer restaffald fra indsamling af dødsboer?

- Ja, det synes jeg sådan set.

Det var den meget korte version af spørgsmål og svar, da det radikale folketingsmedlem Nils Sjøberg i folketingssalen videreførte den kritik, der er kommet fra Vennekredsen i Vojens. Han havde stillet spørgsmål til klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Vennekredsen og det radikale folketingsmedlem finder det urimeligt, at foreninger straffes med gebyrer, når de udfører frivilligt arbejde.

Annonce

Som el og varme

Ministeren uddybede:

- Ligesom man betaler for el, vand og varme, også selv om man er frivillig organisation, og også selv om vi som samfund synes, at vi gerne vil støtte frivillige organisationer, synes jeg altså også, at det på det her område er rimeligt.

Vi siger ikke til en frivillig organisation: Vi kan godt lide jer, så I skal ikke betale for el, eller I skal ikke betale for varmen, eller I skal ikke betale for vandet. Det gør vi ikke - vi siger: Det skal man selvfølgelig betale for lige som alle andre. Derfor synes vi også, at det er rimeligt, at man betaler for affaldshåndtering.

Ministeren afviste, at gebyret er en straf. De er nødvendige, hvis der er ting, samfundet vil begrænse - i det her tilfælde affald.

Nils Sjøberg vil nu tage sagen op i Folketingets udvalg for klima- energi og forsyning. Her håber han på større forståelse, skriver han til avisen i en mail.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce