Annonce
Haderslev

Minister afviser at stille op til interview efter fejl i kampfly-zoner

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har ingen kommentarer til, at fire kampfly-naboer flyttes fra gul til rød zone, selvom justeringen har udløst mange ubesvarede spørgsel. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) afviser at stille op til interview efter at Forsvarsministeriet onsdag overraskende meldte ud, at fire naboer til Flyvestation Skrydstrup nu flyttes fra gul til rød zone. Det på trods af, at udmeldingen har fået både naboer og politikere til at tvivle på, om zoneinddelingen er korrekt.

Tavs: Hvorfor har der alligevel vist sig fejl i zoneinddelingen ved Flyvestation Skrydstrup, når Forsvarsminister Trine Bramsen (S) i november slog fast, at der ikke var fejl i modellen? Hvorfor er modellen blevet ændret, selvom ministeren i november sagde, at det ikke kunne ske, før F-35-flyene ankommer i 2023? Kan naboerne være sikre på, at inddelingen nu er korrekt, eller skal de forvente flere justeringer?

De spørgsmål afviser Trine Bramsen at svare på..

Da Forsvarsministeriet onsdag meldte ud, at fire huse flyttes fra gul til rød zone som følge at en teknisk fejl og genberegninger, lød det fra ministeriet, at ministeren havde for travlt med situationen i Iran til at stille op til interview. Torsdag bragte Avisen Danmark flere artikler, hvor naboer og politikere sår tvivl om, hvorvidt der huserer flere fejl i zoneinddelingen, der bestemmer, hvor meget naboerne har ret til i kompensation.

Torsdag stillede JydskeVestkysten blandt andet ovenstående spørgsmål til ministeren, men igen afviste hun at stille op til interview.

- Ministeren har ingen kommentarer, skrev ministeriet i en mail til avisen.

I stedet oplyste ministeriet skriftligt, at "Kontrolberegningerne har vist, at der i et bælte på op til 50 meter uden for den røde zone ikke vil være andre boliger, der opfylder kriterierne for at indgå i den røde zone. Der vurderes ikke at kunne være boliger, der ligger længere væk end 50 meter fra den røde zone, der kan opfylde kriterierne for at indgå i den røde zone. Hvis borgerne har konkrete spørgsmål, er de fortsat velkomne til at rette henvendelse til Forsvarsministeriet."

Det har således ikke været muligt for avisen at spørge uddybende ind til, hvordan naboerne kan være sikre på, at der ikke er flere fejl i modellen. Det har heller ikke været muligt at få et svar på, om ministeren vil åbne op for flere nye beregninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce