Annonce
Haderslev

Minister afviser at stille op til interview efter fejl i kampfly-zoner

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har ingen kommentarer til, at fire kampfly-naboer flyttes fra gul til rød zone, selvom justeringen har udløst mange ubesvarede spørgsel. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) afviser at stille op til interview efter at Forsvarsministeriet onsdag overraskende meldte ud, at fire naboer til Flyvestation Skrydstrup nu flyttes fra gul til rød zone. Det på trods af, at udmeldingen har fået både naboer og politikere til at tvivle på, om zoneinddelingen er korrekt.

Tavs: Hvorfor har der alligevel vist sig fejl i zoneinddelingen ved Flyvestation Skrydstrup, når Forsvarsminister Trine Bramsen (S) i november slog fast, at der ikke var fejl i modellen? Hvorfor er modellen blevet ændret, selvom ministeren i november sagde, at det ikke kunne ske, før F-35-flyene ankommer i 2023? Kan naboerne være sikre på, at inddelingen nu er korrekt, eller skal de forvente flere justeringer?

De spørgsmål afviser Trine Bramsen at svare på..

Da Forsvarsministeriet onsdag meldte ud, at fire huse flyttes fra gul til rød zone som følge at en teknisk fejl og genberegninger, lød det fra ministeriet, at ministeren havde for travlt med situationen i Iran til at stille op til interview. Torsdag bragte Avisen Danmark flere artikler, hvor naboer og politikere sår tvivl om, hvorvidt der huserer flere fejl i zoneinddelingen, der bestemmer, hvor meget naboerne har ret til i kompensation.

Torsdag stillede JydskeVestkysten blandt andet ovenstående spørgsmål til ministeren, men igen afviste hun at stille op til interview.

- Ministeren har ingen kommentarer, skrev ministeriet i en mail til avisen.

I stedet oplyste ministeriet skriftligt, at "Kontrolberegningerne har vist, at der i et bælte på op til 50 meter uden for den røde zone ikke vil være andre boliger, der opfylder kriterierne for at indgå i den røde zone. Der vurderes ikke at kunne være boliger, der ligger længere væk end 50 meter fra den røde zone, der kan opfylde kriterierne for at indgå i den røde zone. Hvis borgerne har konkrete spørgsmål, er de fortsat velkomne til at rette henvendelse til Forsvarsministeriet."

Det har således ikke været muligt for avisen at spørge uddybende ind til, hvordan naboerne kan være sikre på, at der ikke er flere fejl i modellen. Det har heller ikke været muligt at få et svar på, om ministeren vil åbne op for flere nye beregninger.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Haderslev

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Varde For abonnenter

Skovrider er lettet og ærgerlig: Kronvildt indeholder små mængder af det kræftfremkaldende PFOS

Tønder

11 millioner lyttere: BBC sender radio om det sønderjyske kaffebord

Varde

Her blev ung bilist dræbt på stedet natten til tirsdag: Sådan skete det

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Varde For abonnenter

Landinspektør: Danske Lov fra 1683 afgør kabelstrid i Alslev

Haderslev

Far tiltalt for psykisk vold mod søn: 'For sjov' gav han også jævnligt sine drenge og deres mor lammere på skulderen og trælår

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Sønderborg

Trods hårdt ramt af pandemien: Lufthavn vurderer udvidelsesplaner igen

Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Vejen

Langt om længe: Fortov fra øst til vest

Annonce