Annonce
Haderslev

Minister afviser at stille op til interview efter fejl i kampfly-zoner

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har ingen kommentarer til, at fire kampfly-naboer flyttes fra gul til rød zone, selvom justeringen har udløst mange ubesvarede spørgsel. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) afviser at stille op til interview efter at Forsvarsministeriet onsdag overraskende meldte ud, at fire naboer til Flyvestation Skrydstrup nu flyttes fra gul til rød zone. Det på trods af, at udmeldingen har fået både naboer og politikere til at tvivle på, om zoneinddelingen er korrekt.

Tavs: Hvorfor har der alligevel vist sig fejl i zoneinddelingen ved Flyvestation Skrydstrup, når Forsvarsminister Trine Bramsen (S) i november slog fast, at der ikke var fejl i modellen? Hvorfor er modellen blevet ændret, selvom ministeren i november sagde, at det ikke kunne ske, før F-35-flyene ankommer i 2023? Kan naboerne være sikre på, at inddelingen nu er korrekt, eller skal de forvente flere justeringer?

De spørgsmål afviser Trine Bramsen at svare på..

Da Forsvarsministeriet onsdag meldte ud, at fire huse flyttes fra gul til rød zone som følge at en teknisk fejl og genberegninger, lød det fra ministeriet, at ministeren havde for travlt med situationen i Iran til at stille op til interview. Torsdag bragte Avisen Danmark flere artikler, hvor naboer og politikere sår tvivl om, hvorvidt der huserer flere fejl i zoneinddelingen, der bestemmer, hvor meget naboerne har ret til i kompensation.

Torsdag stillede JydskeVestkysten blandt andet ovenstående spørgsmål til ministeren, men igen afviste hun at stille op til interview.

- Ministeren har ingen kommentarer, skrev ministeriet i en mail til avisen.

I stedet oplyste ministeriet skriftligt, at "Kontrolberegningerne har vist, at der i et bælte på op til 50 meter uden for den røde zone ikke vil være andre boliger, der opfylder kriterierne for at indgå i den røde zone. Der vurderes ikke at kunne være boliger, der ligger længere væk end 50 meter fra den røde zone, der kan opfylde kriterierne for at indgå i den røde zone. Hvis borgerne har konkrete spørgsmål, er de fortsat velkomne til at rette henvendelse til Forsvarsministeriet."

Det har således ikke været muligt for avisen at spørge uddybende ind til, hvordan naboerne kan være sikre på, at der ikke er flere fejl i modellen. Det har heller ikke været muligt at få et svar på, om ministeren vil åbne op for flere nye beregninger.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Bestyrelsen afskediger forstanderen på Gram Højskole - der er uenighed om retningen

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Sådan løser hotelpar på 70 år mangel på arbejdskraft: Den nye stuepige er folkepensionist

Erhverv For abonnenter

Fødevarestyrelsens besøg lukker landevejskro: Fandt bidemærker i cherrytomater og muse-ekskrementer i både køkken og barområde

Esbjerg

50-årig kvinde fundet skyldig i knivdrab: Idømt 12 års fængsel

Esbjerg

Politiet efterlyser mand: Blev muligvis udsat for gaderøveri

Haderslev

Politiet leder efter 55-årig mand: Betegnes som uligevægtig og kan være udadreagerende

Varde For abonnenter

Skovejer rystet: Skovsvin slipper for straf, da han er tidligere dømt

Haderslev

Ryster på hovedet: Stopklods for naturnationalpark blev sat i alt for hurtigt

Kolding

Tre unge mænd i retten for grov voldtægt: Tiltalt for at true kvinde med drab, voldtage hende på skift og dele videoer af overgreb

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Erhverv For abonnenter

Kro på lille ø har været til salg i 140 dage: Venter på den rette køber

Navne For abonnenter

Tidligere Ford-forhandler fik sparket: Så begyndte han at lege med værdipapirer og investere i virksomheder

Aabenraa For abonnenter

Bodegaen fylder snart 50 år: Nu bliver den genåbnet af far og søn

Annonce