Annonce
Varde

Minister afviser salg af strandhotel til Frandsen

Niels Jørgen Frandsen, til venstre, og Christian Rabjerg Madsen (S), til højre. Arkivfoto: Chresten Bergh

Niels Jørgen Frandsen får ingen fortrinsret til at købe strandhotellet i Vejers, selvom familien har drevet det i 60 år. Længerevarende forpagtning er nemlig ikke en vægtig nok grund til at undgå offentligt udbud, skriver minister i et svar.

Annonce

Vejers: Niels Jørgen Frandsen får ingen fortrinsret til at købe den grund, hvorpå hans strandhotel ligger. Det bliver slået fast i et skriftligt svar på et spørgsmål, der er stillet af miljøordfører Christian Rabjerg Madsen (S). Svaret er underskrevet miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Christian Rabjerg Madsen har spurgt ind til, hvorfor Niels Jørgen Frandsen ikke har kunnet få lov til at købe grunden i stedet for, at lejekontrakten er blevet opsagt, og at salget nu skal ske i et offentligt udbud. Svaret lyder:

"For at undgå, at enkeltpersoner forfordeles, kan staten som udgangspunkt ikke afhænde grunde til private uden offentligt udbud. Salg uden offentligt udbud kan dog godkendes af Finansministeriet, når vægtige grunde taler herfor, og vil i den forbindelse skulle forelægges Folketingets Finansudvalg. Miljø- og Fødevareministeriet har vurderet, at en længerevarende forpagtning ikke udgør en tilstrækkelig vægtig grund til, at hotelejeren kan erhverve arealet uden offentligt udbud, og har derfor valgt at overdrage grunden til det statslige ejendomsselskab Freja Ejendomme A/S."

Det svar forstår Christian Rabjerg Madsen ikke:

- Hvis ikke 60 års uafbrudt drift på grunden og det forhold, at man har egen bolig på grunden, er et særligt hensyn, så har jeg meget svært ved at se, hvad et særligt hensyn skulle være, siger han.

Pris på grund er ukendt

Christian Rabjerg Madsen har også stillet spørgsmål om, hvad grunden skal koste. Svaret lyder:"Naturstyrelsen har ikke mulighed for at vurdere, hvilken salgspris Freja ejendomme A/S vil kunne opnå for grunden. Det vil blandt andet afhænge af hvilke udviklingsmuligheder for arealet, Freja fårafdækket i forbindelse med deres arbejde med videresalg af grunden. Freja A/S kan enten sælge grunden videre eller udvikle et samlet projekt for arealet. Uanset hvilken model der arbejdes videre med, vil den nuværende hotelejer få mulighed for at byde på lige fod med andre."

Annonce

Vil høre ministerens holdning

Selvom svaret er underskrevet Esben Lunde Larsen, står der også, at det er et svar, der er indhentet fra Naturstyrelsen. Også det er Christian Rabjerg Madsen utilfreds med.

- Jeg synes, det er uhørt, at han skriver, at det er Naturstyrelsens vurdering. Det er en åbenlyst politisk vurdering, om man vil det eller ej: Om man ønsker at tage det hensyn, siger han.

Annonce

Ingen kommentar

JydskeVestkysten har forsøgt at få en kommentar fra Esben Lunde Larsen til Christian Rabjerg Madsens kritik. Pressesekretær Malene Kristensen oplyser, at der ikke kunne lade sig gøre at få et interview med ministeren tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce