Annonce
Danmark

Minister bekræfter flere huller i Forsvarets kontrolsag

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Ejendomsstyrelses dårlige kontrol ved indkøb er ikke begrænset til én afdeling, siger minister.

Problemerne med mangelfuld kontrol med skatteborgernes penge i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er formentlig mere omfattende, end hvad der hidtil er blevet afdækket.

Det siger forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Ministeren sendte et rejsehold til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring, da hun i december blev bekendt med manglende kontrol i forbindelse med indkøb af varer fra styrelsen.

- Det er selvfølgelig dybt bekymrende, og jeg synes også, at det er dybt bemærkelsesværdigt, at det har kunnet ske over så lang tid, at processerne ikke har været gode nok.

- Min opgave som minister er at få ryddet op nu. Det var derfor, jeg sendte rejseholdet hurtigt afsted, så det kunne få overblik og lukke de huller, der måtte være, siger hun.

En rapport fra Rigsrevisionen har vist, at 54 ud af 64 projekter på vedligeholdelsesområdet ikke levede op til basale krav om registrering, dokumentation og kontrol af indkøbene.

Men rejseholdet har efter nogen tid i styrelsen kunnet fortælle ministeren, at også inden for andre områder af styrelsen har kontrollen været mangelfuld.

- Rejseholdet er desværre vendt tilbage med den besked, at der er flere områder, hvor der ikke har været fire øjne ind over godkendelsesprocesserne. Det er selvfølgelig bekymrende.

- Der er ikke flere eksempler på svindel, men når der ikke er gode nok kontroller, er der en risiko for, at der kan have pågået svindel. Derfor skal hullerne lukkes, og det skal undersøges, om andre medarbejdere har brugt hullerne til at foretage svindel, siger hun.

Forsvarsministeren nævner, at der er "flere områder", hvor der ikke har været ordentlig kontrol. Hun ønsker ikke at nævne, hvor mange eller hvilke områder der er tale om. Det er dog ikke alle, forsikrer hun.

Foreløbig er to tidligere ansatte i styrelsen tiltalt for svindel for 1,8 millioner kroner.

/ritzau/

Annonce
Artikel citeret fra B.T.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Soundtracket til bispens levned

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce