Annonce
Nordtyskland

Minister er rasende over manglende vaccine

Sundhedsminister Heiner Garg er dybt frustreret, fordi Slesvig-Holsten har opbygget en enorm kapacitet til at vaccinere, mens slet ikke får tildelt tilstrækkelig mange doser. Forbundsregeringen må holde ord, mener han.
Annonce

KIEL: Slesvig-Holstens sundhedsminister, Heiner Garg, kritiserede på landdagens møde onsdag kraftigt manglen på coronavacciner. Frem mod slutningen af februar, kan delstaten have vaccineret 95.000 mænd og kvinder i den mest udsatte gruppe med den mængde doser, som Pfizer/Biontech ser sig i stand til at levere. Men 345.000 har højeste prioritet til at blive beskyttet.

- Vi har kapacitet til at vaccinere 300.000 slesvig-holstenere om måneden. Jeg er efterhånden ved at gå ud af mit gode skind. I Tysklands nordligste delstat har vi opbygget en tilstrækkelige strukturer til at kunne vaccinere, sagde Heiner Garg.

I det mindste er det lykkedes at vaccinere 90 procent af beboerne på delstatens plejehjem. På 23 hjem er vaccinationen komplet afsluttet inklusive prik nummer to.

Heiner Garg krævede, at problemerne skal opklares til bunds.

- Forbundsregeringen må holde sig løfte om, at alle får tilbudt vaccination frem mod sommeren, påpegede Garg.

Tre procent af Slesvig-Holstens indbyggere har foreløbig fået første dosis. Hermed ligger forbundslandet på en tysk tredjeplads overgået af Mecklenburg-Vorpommern og Rheinland-Pfalz.

- På grund af mangel på doser er vaccinecentrenes kapacitet desværre ikke udnyttet. Nogle centre er slet ikke i drift, konstaterede Katja Rathje-Hoffmann, der er stedfortrædende gruppeformand for det konservative CDU i landdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce