Annonce
Aabenraa

Minister har peget på Bylderup Skole til forsøg

Skoleleder Jens Boddum er spændt på at komme i gang med forsøget med teknologiforståelse, for Bylderup Skole har brug for et lille spark på det område, erkender han. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Undervisningsministeriet har peget på Bylderup Skole som en af 46 folkeskoler, der over de kommende tre år skal gøre os klogere på, hvordan forståelsen for teknologi bedst kan integreres i skoledagen.

Annonce

Bylderup-Bov: Fredag morgen offentliggjorde Undervisningsministeriet listen over de 46 folkeskoler, som er udvalgt til et nyt, treårigt forsøg med teknologiforståelse.

På listen står Bylderup Skole, og det frembragte smil hos skoleleder Jens Boddum.

- Det er vi selvfølgelig super glade for, men vi er også lidt nervøse. Man kender jo godt det der med, at man melder sig til noget, fordi det lyder spændende, og når man så får ja, så uha, siger han.

Det gør han, fordi Bylderup Skole er en af de skoler, der ikke er så langt med den digitale udvikling.

- Men vi kunne godt tænke os at komme i gang, og det her var en mulighed for at få et godt skub i den rigtige retning, siger han om baggrunden for at have sendt ansøgningen af sted.

Det er faktisk lærerne, der har sagt "det skal vi da prøve" - og forvaltningen har jo så sagt god for det.

Jens Boddum, skoleleder Bylderup Skole
Annonce

Mange lærere er med

Det ligger også fint i tråd med Aabenraa Kommunes skoleforvaltnings nye IT-strategi, så nu venter skolen spændt på, hvad projektet helt konkret vil blive. Formålet med forsøget er at skaffe mest mulig viden om, hvordan man kan arbejde med teknologiforståelse i folkeskolen.

Det bliver udmøntet på forskellig vis på de deltagende skoler, og på Bylderup Skole bliver "forsøgskaninerne" mellemtrinnet.

- Og vi har bevidst søgt om at få lov til at være med til den del, hvor det bliver integreret i fagene og ikke, hvor det skal køre som selvstændige lektioner. På den måde vil så mange lærere som muligt blive gode til det, er Jens Boddums forventning.

Det vil kræve opkvalificering af lærerne, men det har Undervisningsministeriet en plan for, ligesom der følger en portion penge med til forsøget.

- Men det er så nyt endnu, at jeg ikke har det fulde overblik over økonomien i det, siger skolelederen.

Annonce

Minister er glad

I pressemeddelelsen fra Undervisningsministeriet er en tidsplan for forsøget beskrevet. Aktiviteterne for de deltagende skoler begynder med et kick-off-arrangement i slutningen af 2018, og den første undervisning forventes påbegyndt til februar.

I alt 140 skoler havde søgt om at komme med i forsøget.

- Jeg er meget glad for den store interesse for at deltage i forsøget. Det er dejligt at se, at så mange skoler ønsker at blive klogere på, hvordan vi bedst forbereder vores børn på en fremtid, hvor teknologien kun vil komme til at fylde mere, lyder det fra undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce