Annonce
Erhverv

Minister: Hjælpen er på vej

Transportminister Benny Engelbrecht (S) var med, da JydskeVestkysten og ITD forleden inviterede til transportpolitisk topmøde, hvor Als-Fyn-bro, Hærvejsmotorvej, grøn omstilling og social dumping blev diskuteret. Til højre er det Aabenraa-borgmester Thomas Andresen (V), der lytter. Foto: Timo Battefeld
Det er ikke kun den danske transportbranche, der ønsker ændrede regler for cabotagekørsel. Transportminister Benny Engelbrecht (S) arbejder på sagen og håber på en EU-vejpakke i løbet af efteråret.

Padborg: Transportminister Benny Engelbrecht (S) kan være en ven i nøden for ITD - brancheorganisation for transport- og logistikvirksomheder. Han fortæller, at man faktisk er ganske langt med EU's vejpakke.

- Jeg var i Bruxelles for et par uger siden. Netop som parlamentets transportudvalg færdigbehandlede deres del og sendte vejpakken videre, siger Benny Engelbrecht.

Derfor er man i gang med trilogforhandlinger, som er uformelle trepartsmøder, hvor Ministerrådet, Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen mødes.

- Her diskuterer man, hvordan den endelige vejpakke skal se ud. Vejpakken er ikke mindst blevet til efter dansk forarbejde, forklarer Benny Engelbrecht.

- For en måneds tid samlede jeg i Danmark eksperter fra de lande, som er med i "vej-alliancen". Derfor står vi faktisk ret fornuftigt nu og forhåbentlig med muligheden for at kunne lukke vejpakken i det her efterår, uddyber transportministeren.

Annonce
Én ting er at gennemføre en vejpakke, men vi skal sikre, at der også er kontrol med reglerne. Ikke kun i Danmark, men i hele Europa.

Benny Engelbrecht (S), transportminister

Bredt flertal

- Jeg har selv tænkt mig meget aktivt at gå ind i det her. Jeg har allerede to gange været i Bruxelles og skal det igen for at sikre mig, at der ikke er noget, der står ubesvaret hen fra vores side.

For en socialdemokratisk transportminister må det også være vigtigt, at de udenlandske vognmænd kommer til at køre på danske vilkår?

- Det er præcist dét, der er målsætningen med vejpakken, understreger Benny Engelbrecht.

Vejpakken er ifølge ministeren et initiativ, som den tidligere SR-regering tog, inden først V-regeringen og siden VLAK-regeringen bragte sagen videre.

- Nu skal den sidste indsats sættes ind, og derfor er jeg rigtig glad for, at et bredt flertal i Folketinget også bakker op om, at det er afgørende fra dansk side, fastslår Benny Engelbrecht.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce