Annonce
Sydjylland

Minister langer ud efter tidligere VUC Syd-ledelse: I har svigtet

Hans Jørgen Hansen (t.v.) og Haderslev-borgmester Hans Peter Geil (i midten) kørte parløb som henholdsvis direktør og bestyrelsesformand i omkring ti år på VUC Syd. Minister retter nu skarp kritik af tidligere ledelse. Arkivfoto: Jacob Schultz

Den tidligere bestyrelse på VUC Syd, hvor Haderslev-borgmester Hans Peter Geil (V) var formand i et årti, og den øvrige forhenværende ledelse på VUC Syd har ikke været sin opgave voksen, lyder den skarpe kritik fra undervisningsministeren.

Reaktion: Den tidligere ledelse og bestyrelse på VUC Syd bærer en stor del af ansvaret for, at uddannelsesinstitutionen ifølge en ny rapport er på randen af økonomisk kollaps.

Undervisningsminister Merete Riisager er meget skarp i sin kritik af det arbejde, som de nu forhenværende ansvarlige har leveret.

- Rapporten viser, hvor galt det kan gå, når bestyrelse og ledelse for en selvejende institution ikke er sin opgave voksen, siger hun en i pressemeddelelse tirsdag aften i forbindelse med offentliggørelsen af en længere redegørelse for, hvordan der kan rettes op på økonomien på VUC Syd.

Annonce

Rettet mod borgmester

Kritikken er særligt rettet mod Hans Jørgen Hansen og Haderslev-borgmester Hans Peter Geil (V), der kørte parløb som henholdsvis direktør og bestyrelsesformand i omkring ti år. Direktøren fratrådte i sommeren 2017, mens Hans Peter Geil lod sig afløse af byrådsmedlem i Haderslev Kommune Signe Knappe (V) i foråret 2018. Hun blev afsat efter få måneder af ministeriet, som ikke havde tillid til hende og den øvrige bestyrelse.

Ifølge rapporten er VUC Syd tynget af gæld og en for stor bygningsmasse, der kombineret med et markant fald i antallet af kursister stiller institutionen i en meget svær situation, som institutionen ikke kan håndtere selv.

Rapporten præsenterer ikke en færdig løsning på VUC Syds svære situation, men den giver et godt udgangspunkt for det videre arbejde, som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet nu fortsætter med, skriver ministeriet tirsdag aften i pressemeddelelsen.

JydskeVestkysten forsøgte tirsdag aften at få Signe Knappe og Hans Peter Geil i tale, men de besvarede ikke avisens henvendelser.

Hans Peter Geil fastholdt dog for nyligt over for avisen, at de store investeringer i bygninger var fornuftige.

- Der var ikke tale om, at vi havde storhedsvanvid. Bygningsmassen blev udvidet på grund af stor fremgang i elevtallet, sagde han.

Hans Jørgen Hansen har understreget, at han ikke ønsker at forholde sig til forhold, der vedrører hans tid på VUC Syd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce