Annonce
Tarm

Minister lover løsning i sag om museumspenge

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) forstår fuldt ud frustrationerne, men understreger, at der er tale om en kompleks sag. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
I begyndelsen af det nye år vil beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremlægge en løsning, der tilgodeser de 30 kulturinstitutioner - herunder Ringkøbing-Skjern Museum - der er ramt af sagen om penge fra Arbejdsmarkedets Feriefond.

RINGKØBING-SKJERN: Er det rimeligt, at et museums fremtid skal være truet, fordi der har været tre års ventetid og fem udsættelser i sagen om lån fra Arbejdsmarkedets Feriefond?

Det spørgsmål rejser sig, efter Dagbladet kunne fortælle, at Ringkøbing-Skjern Museum lige nu lever i uvished, om der skal betales 13,5 millioner kroner tilbage til det, som museet for 25 år siden fik at vide, var en donation.

Nu kommer beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på banen, og han lover en løsning, som skal præsenteres i det nye år, og han svarer på ja til spørgsmålet, om det så er en løsning, der tilgodeser museerne.

Men hvordan kan det tage så lang tid at finde en løsning?

"Det er meget beklageligt, at vi endnu ikke har en endelig afklaring, og jeg forstår fuldt ud frustrationerne. Nu har jeg først overtaget sagen i sommer efter valget, men som jeg forstår det, har det taget tid at finde en ordentlig løsning og få den forhandlet på plads med EU-Kommissionen. Heldigvis tegner det til, at vi får en løsning i starten af det nye år", skriver Peter Hummelgaard i en mail til Dagbladet.

Flere af de 30 kulturinstitutioner, der i sin tid modtog penge fra Arbejdsmarkedets Feriefond, kæmper i dag med den daglige drift, fordi der hele tiden hænger en sky over fremtiden i forhold til spørgsmålet, om pengene skal betales tilbage eller ej.

Museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen frygter, at Ringkøbing-Skjern Museum kan ende som teknisk insolvent, og den udviklingsplan, som museet gerne vil have gang i, er ikke realiserbar lige nu, fordi fremtiden er uvis. Den frustration forstår Peter Hummelgaard.

"Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at museerne har så store udfordringer med at få økonomien til at stemme, fordi vi fra politisk hold har været længe om at finde en løsning. Men vi skal også bare huske, at der er tale om en kompleks sag, og vi vil være helt sikre på, at løsningen holder i forhold til EU-retten, så vi ikke bare står med et nyt problem senere. Derfor har vi prioriteret at lande en ordentlig model", forklarer Peter Hummelgaard i sin mail.

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Det letteste var at sætte sig ned og græde: Men Conni vil ikke lade kræften få overtaget og nu opretter hun træningshold for ligesindede

Haderslev For abonnenter

Landsretten frifandt landmand: Det var helt i orden at brænde 69 svin i halmfyret

Sønderborg

Chefdirigent bekymret for sine piger: - Flere har det ikke godt

Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Haderslev For abonnenter

Den 78-årige truckerfarmor Irene kører stadig de store maskiner: - Der er ikke noget, der er bedre

Esbjerg For abonnenter

Solgte sit firma for 440 millioner: Nu har Per fået sort guld på hjernen

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Sønderborg For abonnenter

Underskuddet er halveret: Luksushotel er på vej op og søger nu flere ansatte

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aabenraa

15-årig dømt for voldsomme trusler over Snapchat: Ville hugge en kniv i halsen på en anden pige og flække hendes kranie

Erhverv For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Kolding

Lokal isbutik og romkugle-vinder går sammen: Nu kan du få Danmarks bedste romkugle-is i midtbyen

Annonce