Annonce
Esbjerg

Minister mødte lokale TV-stjerner

Ministeren blev modtaget af hjertelige håndtryk og glade medarbejdere på TV Glad. I midten beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og til venstre Anders Kronborg, Esbjerg, som begge er socialdemokratiske folketingsmedlemmer. Anders Kronborg havde inviteret sin ven på besøget i Esbjerg. Foto: Lars Stokbro
TV Glad Esbjerg tog mod beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og folketingsmedlem Anders Kronborg (S) med højt humør på alle kanaler. Per Rosenberg og kollegerne fortalte engageret om deres job og fællesskab.

Esbjerg: De var en smule nervøse, men også glade. For det var fint besøg - af ministeren.

Den røde løber var rullet ud, og to dannebrogsflag stod i døråbningen sammen med en snes af de handicappede unge og deres mere modne kolleger på den kendte tv-station, da ministerbilen rullede ind på perlegruset.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og hans folketingskollega, Anders Kronborg (S), fik en fin modtagelse og rundvisning på TV Glad Esbjerg mandag.

I front ved besøget var tv-stjernerne Per Rosenberg og hans kammerat, Nikolaj, der viste rundt. Men allerførst bød lederen af TV Glad Esbjerg, Marianne Andersen, velkommen.

- Vi er glade for, at I vil besøge os på tv-stationen, møde vores skole og se flexuddannelsen, sagde hun.

For tyve år siden besluttede Glad Fonden, der står bag det hele, at den ikke vil ansætte pædagoger, men at tv-stationerne og de andre aktiviteter skal være arbejdspladser og uddannelsessteder. Folkene bag ville væk fra institutionsbegrebet.

Annonce

Glad Fonden

Med 300 ansatte og 150 elever er Glad Fonden en af Danmarks største socialøkonomiske virksomheder med afdelinger i København, Aarhus, Esbjerg, Kolding, Aabenraa, Vejen og Ringsted.

Det hele begyndte den 29. juni 1999, hvor TV Glad gik i luften, som verdens første TV-station for og med udviklingshæmmede. Siden har man udvidet med andre virksomhedsområder.

Glad Fonden er en erhvervsdrivende fond.

Vi kan mærke gnisten

- Jeg har fået rigtig meget ud af besøget i dag, siger Peter Hummelgaard, som kendte TV Glad på forhånd, blandt andet gennem Anders Kronborg, der har været formand for TV Glad Esbjerg.

- Det er alt sammen positivt, og disse metoder bør blive spredt ud til andre, fortsætter ministeren.

Anders Kronborg har selv haft mange gode oplevelser med TV Glad og ville vise de gode resultater for beskæftigelsesministeren.

- Vi skal skabe et arbejdsmarked, der kan rumme forskellige behov. I et godt samfund har vi brug for og plads til alle på arbejdsmarkedet, og jeg er kisteglad for, at Socialdemokratiet i Esbjerg har kæmpet benhårdt for, at TV Glad ikke fik påtvunget besparelser. TV Glad er noget af en rollemodel for andre, siger Anders Kronborg.

Peter Hummelgaard er klar til at gribe bolden og brede de gode ting fra Glad Fonden ud til andre.

- Vi kan mærke gnisten blandt de unge her. Det smitter rigtig meget, siger han.

Siden Anders Kronborg var formand, er TV Glad blevet meget større.

- I dag er det ikke bare en tv-station, det er faktisk en bevægelse i forhold til at skabe det rummelige arbejdsmarked, siger han og slutter af med et citat fra bogen "Gummi Tarzan" af Ole Lund Kirkegård:

"Der er altid noget, man er god til, man skal bare finde ud af, hvad det er."

Der blev forklaret og diskuteret detaljer i den moderne medievirkelighed, hvor flow-tv også hos TV Glad spiller en mindre og mindre rolle, fik de to politikere at vide. Foto: Lars Stokbro
Tv-reporter Per Rosenberg til højre og Nikolaj viste minister Peter Hummelgaard til venstre rundt på den driftige tv-station i Esbjerg, hvor ministeren kunne opleve, at det ikke bare handler om medier i Brolæggervej i Sædding. Der er specialuddannelser af forskellige slags og mange andre aktiviteter. Foto; Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce