Annonce
Esbjerg

Minister mødte lokale TV-stjerner

Ministeren blev modtaget af hjertelige håndtryk og glade medarbejdere på TV Glad. I midten beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og til venstre Anders Kronborg, Esbjerg, som begge er socialdemokratiske folketingsmedlemmer. Anders Kronborg havde inviteret sin ven på besøget i Esbjerg. Foto: Lars Stokbro
TV Glad Esbjerg tog mod beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og folketingsmedlem Anders Kronborg (S) med højt humør på alle kanaler. Per Rosenberg og kollegerne fortalte engageret om deres job og fællesskab.
Annonce

Esbjerg: De var en smule nervøse, men også glade. For det var fint besøg - af ministeren.

Den røde løber var rullet ud, og to dannebrogsflag stod i døråbningen sammen med en snes af de handicappede unge og deres mere modne kolleger på den kendte tv-station, da ministerbilen rullede ind på perlegruset.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og hans folketingskollega, Anders Kronborg (S), fik en fin modtagelse og rundvisning på TV Glad Esbjerg mandag.

I front ved besøget var tv-stjernerne Per Rosenberg og hans kammerat, Nikolaj, der viste rundt. Men allerførst bød lederen af TV Glad Esbjerg, Marianne Andersen, velkommen.

- Vi er glade for, at I vil besøge os på tv-stationen, møde vores skole og se flexuddannelsen, sagde hun.

For tyve år siden besluttede Glad Fonden, der står bag det hele, at den ikke vil ansætte pædagoger, men at tv-stationerne og de andre aktiviteter skal være arbejdspladser og uddannelsessteder. Folkene bag ville væk fra institutionsbegrebet.

Glad Fonden

Med 300 ansatte og 150 elever er Glad Fonden en af Danmarks største socialøkonomiske virksomheder med afdelinger i København, Aarhus, Esbjerg, Kolding, Aabenraa, Vejen og Ringsted.

Det hele begyndte den 29. juni 1999, hvor TV Glad gik i luften, som verdens første TV-station for og med udviklingshæmmede. Siden har man udvidet med andre virksomhedsområder.

Glad Fonden er en erhvervsdrivende fond.

Annonce

Vi kan mærke gnisten

- Jeg har fået rigtig meget ud af besøget i dag, siger Peter Hummelgaard, som kendte TV Glad på forhånd, blandt andet gennem Anders Kronborg, der har været formand for TV Glad Esbjerg.

- Det er alt sammen positivt, og disse metoder bør blive spredt ud til andre, fortsætter ministeren.

Anders Kronborg har selv haft mange gode oplevelser med TV Glad og ville vise de gode resultater for beskæftigelsesministeren.

- Vi skal skabe et arbejdsmarked, der kan rumme forskellige behov. I et godt samfund har vi brug for og plads til alle på arbejdsmarkedet, og jeg er kisteglad for, at Socialdemokratiet i Esbjerg har kæmpet benhårdt for, at TV Glad ikke fik påtvunget besparelser. TV Glad er noget af en rollemodel for andre, siger Anders Kronborg.

Peter Hummelgaard er klar til at gribe bolden og brede de gode ting fra Glad Fonden ud til andre.

- Vi kan mærke gnisten blandt de unge her. Det smitter rigtig meget, siger han.

Siden Anders Kronborg var formand, er TV Glad blevet meget større.

- I dag er det ikke bare en tv-station, det er faktisk en bevægelse i forhold til at skabe det rummelige arbejdsmarked, siger han og slutter af med et citat fra bogen "Gummi Tarzan" af Ole Lund Kirkegård:

"Der er altid noget, man er god til, man skal bare finde ud af, hvad det er."

Der blev forklaret og diskuteret detaljer i den moderne medievirkelighed, hvor flow-tv også hos TV Glad spiller en mindre og mindre rolle, fik de to politikere at vide. Foto: Lars Stokbro
Tv-reporter Per Rosenberg til højre og Nikolaj viste minister Peter Hummelgaard til venstre rundt på den driftige tv-station i Esbjerg, hvor ministeren kunne opleve, at det ikke bare handler om medier i Brolæggervej i Sædding. Der er specialuddannelser af forskellige slags og mange andre aktiviteter. Foto; Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce