Annonce
Danmark

Minister med ny melding: Kirker bør holde lukket i påsken

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Regeringen dropper planer om at genåbne kirker i påsken, efter at præster har udtrykt bekymring.
Annonce

Påsken er kirkens vigtigste højtid, men i år vil kirkebænkene formentligt være tomme.

Det er, selv om kirkeminister Joy Mogensen (S) onsdag sagde, at regeringen arbejdede på at gøre det muligt for de ellers lukkede kirker at holde påskegudstjenester i begrænset omfang.

Nu lyder det fra kirkeministeren, at man bør droppe de overvejelser.

Det skriver Kirkeministeriet i en pressemeddelelse torsdag aften.

Det sker, efter at landets præster har udtrykt bekymring for, om det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at lempe på restriktionerne og delvist genåbne kirkerne i påsken.

- Det er fortsat smerteligt, at vi må fejre påske uden at kunne gå i kirke. Men jeg er glad for, at folkekirken står last og brast med resten af samfundet, udtaler Joy Mogensen i pressemeddelelsen.

Kirkerne har ligesom store dele af det offentlige Danmark været lukket siden 11. marts i bestræbelserne på at undgå spredning af coronavirus.

Begravelser og bisættelser kan dog finde sted. Men der er strikse restriktioner for, hvor mange deltagere der lukkes ind afhængig af kirkens størrelse.

Joy Mogensen har torsdag holdt møde med landets biskopper. Biskop i Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen, udtaler:

- Biskopperne forstår og påskønner, at politikerne og regeringen har ønsket at komme kirken i møde på dette punkt, siger han.

- Men ved nærmere eftertanke finder biskopperne ikke, at kirken bør have særbehandling i forhold til det samfund, som kirken er en del af. Derfor må vi i år fejre påsken på anden vis: Sammen - men hver for sig.

Flere af Folketingets kirkeordførere har udtrykt ønske om at diskutere åbning en kirkerne.

Joy Mogensen vil nu anbefale ordførerne, at man ikke går videre med overvejelserne.

Dansk Folkepartis kirkeordfører, Marie Krarup, er skuffet.

- Det er en tid, hvor folk mister deres kære og er bange for at dø. Og lige præcis nu vil det være smukt, hvis man kan høre påskebudskabet, siger hun.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har dog både på et pressemøde og i et facebookopslag slået fast, at det er afgørende, at vi ikke slækker på at holde afstand til hinanden i påsken, hvis der skal gang i en gradvis åbning af landet.

Til det siger Marie Krarup:

- Jeg synes også, at man skal holde fast. Men når det er muligt at gå i Føtex på en coronasikker måde, så er det også sikkert at gå ind og ud af en kirke på en coronasikker måde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce