Annonce
Sønderborg

Minister skal redegøre for merudgifter til omstridt vicedirektørstilling

Landbrugsstyrelsen i Augustenborg får ny vicedirektør den 1. februar. Hun skal være i Augustenborg tre dage i ugen, men får tjenestested i København. Foto: Claus Thorsted
Venstre vil have fødevareminister Mogens Jensen (S) til at redegøre for de omkostninger, der følger med ansættelsen af en vicedirektør for Landbrugsstyrelsen i Augustenborg, samtidig med at direktøren har tjenestested i København.

Sag: Det sidste ord er langt fra sagt i sagen om ansættelsen af en ny vicedirektør til Landbrugsstyrelsen i Augustenborg. Det ligger fast efter et åbent samråd med fødevareminister Mogens Jensen (S).

Det var Venstre, som havde kaldt ministeren i samråd, efter at det kort før jul kom frem, at den nyansatte direktør, Gitte Jensen-Fangel, får tjenestested i København, selvom hun skal være i Augustenborg tre dage om ugen. Både Venstre og de radikales Nils Sjøberg har kritiseret beslutningen, som ifølge dem sender et forkert signal til de knap 400 ansatte i styrelsen, der blev udflyttet for et par år siden.

Da Gitte Jensen-Fangel har bopæl i København, får hun rejsen til og fra Augustenborg betalt. Det fik på samrådet Ellen Trane Nørby (V), der er valgt i Sønderborg-kredsen, til at bede om at få en løbende skriftlig orientering om omkostningerne til vicedirektørens rejseomkostninger, hotelophold og diæter.

I et svar til JydskeVestkysten forklarer Landbrugsstyrelsen, at det billigste transportmiddel som udgangspunkt skal benyttes. Tjenesterejser kan dog også ske med fly, ”hvis dette vurderes at være det mest hensigtsmæssige og økonomiske for tjenestestedet,” skriver styrelsen til avisen.

Annonce

Sagen kort

Den tidligere regering flyttede i 2016 flere hundrede ansatte til blandt andre Augustenborg Slot, hvor Landbrugsstyrelsen fik til huse.

I slutningen af 2019 skulle styrelsen ansætte en ny vicedirektør, som - i stil med sin forgænger - primært skal lede de ansatte i Augustenborg.

Ved første jobopslag kom der 32 ansøgere. Der var en egnet kandidat, som dog sprang fra til sidst. Derpå slog styrelsen jobbet op på ny - nu med tjenestested i København. Det vakte skarp kritik med frygt for, at lederen fremover ikke vil være nok til stede i Sønderjylland.

Ministeren for området, Mogens Jensen (S), fastslog, at den nye direktør - uanset tjenestested - vil være at finde i Augustenborg lige så meget som forgængeren.

Det har den nye direktør, Gitte Jensen-Fangel, der begynder den 1. februar, lovet, at hun vil være.

Bredere felt

Mogens Jensen gav på samrådet udtryk for, at omkostningerne til den nye direktør ifølge hans oplysninger dog ikke bliver meget større end ved forgængeren, som havde mange rejser fra Sønderjylland til København. Den tidligere direktør havde tjenestested i Augustenborg.

Ministeren henviste på mødet også til, at det er skrevet ind i Gitte Jensen-Fangels kontrakt, at hun skal være til stede i Augustenborg tre dage i ugen. Hun har understreget, at hun er fuldt ud indstillet på at være lige så meget til stede i Sønderjylland som sin forgænger.

Ifølge Mogens Jensen bliver der således ingen forskel for de ansatte i Augustenborg og de øvrige lokationer rundt i landet, som Gitte Jensen-Fangel får ansvaret for.

Landbrugsstyrelsen havde i første omgang slået stillingen op med tjenestested i Augustenborg. Da det ikke lykkedes at besætte stillingen, blev tjenestestedet udvidet til også at omfatte København for at få et bredere ansøgerfelt.

På samrådet afviste Mogens Jensen Venstres påstand om, at sagen skulle ses som udtryk for, at regeringen er på vej til at rulle udflytningen af statslige arbejdspladser tilbage.

- Vi arbejder fortsat for et Danmark i balance, men princippet om altid at tage den bedst egnede kandidat betyder, at det ikke kan udelukkes, at man også i fremtiden må søge bredere lige som ved ansættelsen af den nye vicedirektør i Landbrugsstyrelse, sagde ministeren.

Venstre sluttede samrådet med at varsle et nyt samråd i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce