Annonce
Danmark

Minister udpeger nye medlemmer og formand for udsattes råd

Vibe Klarup erstatter Jann Sjursen, der forlod Rådet for Socialt Udsatte i november efter intern uenighed.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har udpeget Vibe Klarup som ny formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ministeriet og Rådet for Socialt Udsatte.

Vibe Klarup, der til daglig er direktør for organisationen Hjem til Alle Alliancen, afløser Jann Sjursen, der trådte tilbage i november på grund af intern uenighed i rådet.

Ud over ny formand har ministeren også udnævnt otte nye medlemmer, der skal være med til at styrke rådets stemme i debatten.

- Vi har for mange huller i vores velfærdssamfund i dag, som betyder, at vi stadig står med alt for mange udsatte, som ikke bliver hjulpet i tide og godt nok, siger Astrid Krag i en meddelelse.

- Samtidig har de udsatte en alt for svag stemme i vores offentlige debat. Det betyder noget for, hvordan vi forstår vores samfund, når de mest udsatte kommer til orde.

- Derfor har vi brug for et nyt og stærkt råd for socialt udsatte, der kan kaste lys over ulighed og udsathed i Danmark, og hvor de udsatte selv får en stærkere stemme.

Jann Sjursen valgte i november efter næsten ti år i spidsen for rådet at forlade posten på grund af intern uenighed.

Ved samme lejlighed valgte de resterende 11 medlemmer af rådet at stille deres mandat til rådighed.

Ifølge Ritzaus oplysninger var det blandt andet uenighed om, hvad rådet skulle mene om stigende cigaretpriser, der skabte splittelse. Også mere akademiske diskussioner om, hvad rådet kalder en prostitueret var årsag til ophedet debat.

Fremover vil rådet fokusere på, at bringe brugererfaringer mere i spil end tidligere.

Og den nye formand, Vibe Klarup, glæder sig over, at hun er sat i spidsen for arbejdet.

- Jeg er meget glad for udnævnelsen og ser frem til arbejdet i rådet. Bedre forhold for socialt udsatte har været centralt i det, jeg hidtil har arbejdet med, og det er helt centralt i mit nuværende arbejde for at finde løsninger på hjemløshed blandt unge i Hjem til Alle Alliancen, siger hun i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce