Annonce
Tønder

Minister var lydhør - men kom ikke med løfter

Transportminister Benny Engelbrecht var mandag aften i Tønder. Foto: Bjarne Lund Henneberg
Socialdemokratiet i Tønderkredsen var mandag aften vært for et møde med transportminister Benny Engelbrecht (S), der gæstede Tønder for at diskutere trafikale udfordringer.

Tønder: Omkring 40 deltagere fik mandag aften en god debat om kommunens trafikudfordringer med transportminister Benny Engelbrecht (S), der havde takket ja til invitationen fra Socialdemokratiet i Tønderkredsen.

Deltagerne i mødet fik masser af positiv respons, men ingen løfter, fra transportministeren. Alligevel vurderer formand for Tønderkredsen, Lisbeth Hansen, at det var et godt møde.

- Ministeren var meget lydhør og meget positiv overfor de ting, vi fremførte. Men han kunne ikke love noget, hvilket også er spillets regler, når man er en mindretalsregering. Han forklarede, at han vægtede højt, at det kommende trafikforlig blev så bredt som muligt, så forliget kunne holde i mange år frem, forklarer Lisbeth Hansen.

Annonce

Mange ønsker

På mødet blev der plads til at debattere bedre trafikforhold for både de hårde og de bløde trafikanter. Blandt andet blev trafiksituationen på rute A11 vendt, og Benny Engelbrecht forklarede, at han kunne se masser af fornuft i en såkaldt 2:1-vej.

- Vi snakkede også om togtrafikken. Både Tønder-Tinglev, men også dobbeltsporet til Padborg. Også her forsikrede ministeren os om, at han prioriterede et dobbeltspor meget højt i de kommende forhandlinger, fortæller Lisbeth Hansen.

Også en cykelsti hele vejen til Bredebro på A11 stod højt på nogle af deltagernes ønskeliste, og igen var ministeren lydhør.

- Alt i alt fik vi en god debat, og det var et godt møde. Ministeren var positiv overfor de forslag, der kom frem, men i en forhandling om det kommende trafikforlig handler det om at give og tage. Så ingen konkrete løfter, konstaterer Lisbeth Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce