Annonce
Esbjerg

Minister: Vi har strammet grebet for hårdt

Mai Mercado vil også efter hendes tid som socialminister arbejde for, at der findes en ny løsning for bryllupsturismen. Arkivfoto: Andrea Bisgaard
Snart forhenværende socialminister Mai Mercado

Christiansborg: 29. maj sagde socialminister Mai Mercado(K) under et besøg på Ærø, at hun efter folketingsvalget vil arbejde for at give kommunerne ansvaret for godkendelse af ægteskaber.

Selvom Mai Mercado snart er fortid som minister, så vil hun fortsat arbejde for at få flyttet sagsbehandlingen væk fra enheden i Odense, fordi hun synes staten har strammet grebet for hårdt.

- Den balance, som vi politisk ønskede i forhold til proformaægteskaber og bryllupsturisme synes jeg ikke holder. Der har været for stor nedgang ude i kommunerne, fordi vi har strammet for hårdt. Derfor synes jeg vi skal løsne grebet og se, hvordan vi fremover kan få strikket en løsning sammen, siger Mai Mercado, der ikke giver meget for, at politiske modstandere under valgkampen var forundrede over hendes udmelding, og anklagede hende for at løbe baglæns.

- Det bliver ikke vist, hvad kommunerne kæmper med derude, og jeg håber alle kan se, at vi bør gøre noget, siger Mai Mercado, der vil indkalde til et nyt møde, når en ny regering er en realitet.

- Jeg synes det bør have en høj prioritet for en ny minister, for de små øer og landkommunerne, der arbejder hårdt på at tiltrække bryllupsturister, skal ikke vente på, at vi først ser på det til efteråret, siger Mai Mercado.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce