Annonce
Sydjylland

Minister vil ikke ind i sag om Google-fotos

Filskov Kro havde at dømme på antallet af biler foran ikke mange besøgende den dag, Google kom forbi.

Virtuelt: Kun hvis der findes forurettede, kan der blive tale om en sag mod Google.

Det er som udgangspunkt ikke ulovligt, når den amerikanske internetgigant Google fotograferer danskere på privat grund i forbindelse med udgivelsen af de nye virtuelle vejkort, Google Street View.

Det fremgår af et svar fra Justitsminister Brian Mikkelsen (K) til folketingsmedlem Benny Engelbrecht (S).

Mediejurist, Oluf Jørgensen fra Danmarks Journalisthøjskole, betegnede her i avisen den 27. januar Google Street View som en systematisk overtrædelse af straffelovens paragraf 264a, der forbyder uberettiget fotografering af personer på privat grund.

I massevis af danskere er netop blevet fotograferet i haver, indkørsler og sågar gennem vinduer, da Googles fotobiler kørte rundt i landet for at tage billeder af gader og stræder.

Men ifølge justitsminister Brian Mikkelsen og hans ministerium er der ikke noget ulovligt i det.

– Fotograferingen eller iagttagelsen skal for at være strafbar efter bestemmelsen være »uberettiget«, lyder det i svaret fra Brian Mikkelsen.

Principiel sag
Han tager derfor ikke stilling til Google Street View, mener Benny Engelbrecht.

– Så det er kun, hvis der er danskere der føler sig forurettede, og der dermed kan laves en principiel sag, at spørgsmålet kan efterprøves ved domstolene, siger Engelbrecht.

Medlem af EU-Parlamentet, Christel Schaldemose (S), har også rejst sagen over for EU-komissionen, men har endnu ikke fået svar.

Google Street View har planer om at fortsætte fotograferingen i flere andre europæiske lande. Firmaet er angiveligt også på vej med fotos af butikker indefra, som gerne vil kunnes besøges via Google Street View.

Google Street View deler vandene. Nogle mener, tjenesten er harmløs, mens andre mener, at fotooptagelser på privat grund er en grov krænkelse af privatlivets fred.

Annonce
Sæd grænse.
Engsøen er også med. Her set fra Søndre Ringvej.
Grindsteds bymidte.
Snæbelprojektet havde stadig gravkøerne på hårdt arbejde, da fotografen var ved Mølledammen i Tønder.
Billund Airport ved af- og pålæsningspladserne.
Gram Slot tager sig således ud på Google Street View. Det er jo næsten som at være der selv.
Schackenborg Slot slap heller ikke for at blive foreviget.
Turisthotellet i Oksbøl under en smuk blå himmel.
Et stort læs halm kørte forbi Vorbasse Skole samtidig med Googles kamerabil.
Skjoldbjerg er også med.
Der var ikke mange gæster at se på Vorbasse Camping.
Sdr. Omme er også blevet fotograferet.
Vrøgum var vist ikke vågnet endnu.
Henne Stationsby gik ikke ram forbi.
Outrup hovr skyggerne afslører, at billedet er taget i sommermorgensol.
Selvfølgelig fik Google billeder af Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk.
Kvong var ret mennesketom, da Google kom forbi.
Oksbøllejren ude fra. Der er ikke billeder inden for hegnet i det militære anlæg.
Det billede er på prviat grund. Er det lovligt? Det findes der næppe et entyddigt svar ppå.
Nørre Nebel. Det ligner også en tidlig morgen.
Var Google måske til globryllup i Holsted Kirke?
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Esbjerg

Narkoman filmede sadistisk vold og voldtægt: Da han blev afsløret, forsøgte han at hænge sig, men endte som dybt hjerneskadet

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce