Annonce
Indland

Minister vil straffe vanvidskørsel hårdere efter ny påkørsel

Rigsadvokaten og Rigspolitiet er i gang med at finde værktøjer, der kan stoppe unges farlige vanvidskørsel.

Lørdagens påkørsel af to fodgængere, der blev ramt under vanvidskørsel i Københavns gader, får måske nu politiske konsekvenser.

- Vi er simpelthen nødt til at være endnu mere fantasifulde, så vi kan får ram på det her problem, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) til Ekstra Bladet.

- Jeg ved ikke præcis, hvad der skal til. Men Rigsadvokaten og Rigspolitiet er lige nu i gang med at undersøge, hvordan vi kan finde nogle nye værktøjer på det her område, som kan afhjælpe problemet.

Undersøgelsen skal blandt andet finde ud af, hvad man gør i de situationer, hvor vanvidsbilister bruger køretøjer, der er leaset via venner og familie. I dag er det nemlig umuligt at beslaglægge disse biler.

- Der skal slås hul i den omgåelse, som sker ved, at man i andres navn får adgang til de her biler.

- Jeg ved endnu ikke hvordan. Men der er ikke noget, vi ikke vil gøre. Hvis det virker, så gør vi det, siger Nick Hækkerup til Ekstra Bladet.

Og en bred vifte af partier i Folketinget er enig med justitsministeren.

Retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Skaarup er således parat til at indføre beslaglæggelse i alle sager om vanvidskørsel - også uanset hvem ejeren af bilen formelt er.

- Det er noget af det, man har respekt for, hvis man pludselig får konfiskeret sin egen bil.

- Eller hvis den er leaset, hvor det får nogle omkostninger, hvis bilen bliver konfiskeret på grund af vanvidskørsel, siger Peter Skaarup til Ekstra Bladet.

Også Venstre er parat til at tænke kreativt for at lukke hullet i loven.

- Der er ingen tvivl om, at der skal gøres mere, siger Venstres retsordfører, Inger Støjberg, til Ekstra Bladet.

- De muskelbiler, vi ser rundt i gaderne, er jo et kørende våben. Og nu er det igen gået ud over to fuldstændig uskyldige mennesker.

Også SF's retsordfører, Karina Lorentzen, er klar til at se på tiltag, der kan dæmme op for problemet.

En svensk mand blev hårdt kvæstet ved lørdagens episode, hvor en ung mand - tilsyneladende i ledtog med fire andre - kørte vildt i Københavns gader. En norsk mand fik sin fod kørt over, men blev hurtigt udskrevet fra hospitalet.

Episoden fandt sted, mere end en måned efter, at en 35-årig politibetjent mistede livet, da han ifølge en sigtelse blev påkørt i forbindelse med en 25-årig mands vanvidskørsel.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Annonce