Annonce
Esbjerg

Minister vil vende næsen mod Esbjerg

Socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget i november næste år, Jakob Lykke, var torsdag gæst på Christiansborg til en snak om uddannelse og forskning i Esbjerg med uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) på det lokale S-folketingsmedlem Anders Kronborgs kontor. Privatfoto.
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) lovede på et uformelt møde med folketingsmedlem og S-borgmesterkandidat torsdag, at hun i nær fremtid tager turen til Esbjerg.
Annonce

Esbjerg: Politikere er normalt ret påpasselige med at love noget som helst.

Men uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) ville i hvert fald godt love én ting, da hun torsdag holdt møde med Esbjergs folketingsmedlem, Anders Kronborg (S), og den socialdemokratiske spidskandidat til kommunalvalget næste år, Jakob Lykke.

Hun gav således albue på, at hun snarest muligt kommer til Esbjerg.

- Jeg hører meget gerne snart fra Esbjerg i forhold til byens uddannelsesbehov. Ikke mindst i forhold til den grønne omstilling, og hvad den kræver uddannelsesmæssigt. Der er jeg ganske lydhør, og jeg fornemmer ikke mindst efter dagens møde, at der er stærke visioner for fremtiden i forhold til uddannelse, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

På mødet blev der drøftet spørgsmålet om blandt andet en jurauddannelse i Esbjerg og regeringens målsætning om, at flere uddannelser skal spredes rundt i landet.


Jeg hører meget gerne snart fra Esbjerg i forhold til byens uddannelsesbehov. Ikke mindst i forhold til den grønne omstilling, og hvad den kræver uddannelsesmæssigt.

Ane Halsboe-Jørgensen (S), Uddannelses- og forskningsminister


Jakob Lykke, tidligere medlem af Esbjerg Byråd, men ikke er medlem af det siddende byråd, var glad for mødet, som var kommet i stand med Anders Kronborgs mellemkomst:

- Jeg rejser gerne nogle kilometer for at fremme Esbjergs position som energimetropol, der spiller rigtig godt ind i den grønne forskning og den grønne omstilling. For mig er det også vigtigt at være med til at sætte fokus på Esbjerg som en vigtig uddannelsesby og byens muligheder inden for den grønne omstilling, lød det fra Jakob Lykke.

Anders Kronborg glædede sig over, at der under den S-ledede regering er sendt nye uddannelsespladser til Esbjerg:

- Og vi har også fået nye uddannelser, men der skal stadig være et solidt fokus på at udvikle Esbjerg endnu mere som uddannelsesdynamo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce