Annonce
Aabenraa

Ministerbesøg på røgfri ungdomsuddannelse

Ellen Trane Nørby (V) besøgte Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa, der er kåret som Årets røgfri ungdomsuddannelse i Region Syddanmark. PR-foto

Aabenraa: På valgkampens første dag besøgte sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) årets røgfri ungdomsuddannelse i Region Syddanmark; Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa.

- Hver dag er der 40 nye unge, som tænder en cigaret og senere bliver afhængige. Den udvikling skal vi i fællesskab have vendt – derfor var det også spændende at høre om SOSU Syds arbejde og succes med at blive røgfri institution, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Projekt "Røgfri ungdomsuddannelser" er et partnerskab mellem interesserede ungdomsuddannelser, kommuner og regionen, hvor målet er, at under 10 procent af de unge under 24 år ryger dagligt, når den treårige projektperiode slutter.

Ellen Trane Nørby glædede sig over besøget og elevernes holdning til konceptet, som matcher Venstres politik:

- Særligt elevernes store opbakning, synes jeg, er positivt, for hvis ikke alle tager del i den kulturændring, det er at indføre røgfri skoletid, kommer vi ikke i mål, siger Ellen Trane Nørby.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Sønderborg

Løverne sælger bøger og plader

Annonce