Annonce
KLUMME

Ministeren har skrevet i avisen i 11 år: En klummeskriver takker af

Flemming Hansen (K) har på redaktionen fået æren som værende idémanden bag Lørdagsbanden, som egentlig oprindelig hed Fredagsbanden, da klummen blev lanceret i foråret 2010. Men det passer ikke helt. "Det var faktisk min kone, Birgit, der fostrede idéen." siger den tidligere transport- og energiminister i dag. Arkivfoto: Morten Pape

Tid til at give depechen videre - Sådan kan man passende indlede denne lørdags klumme, som godt nok bærer Flemming Hansens kontrafej, men er forfattet af avisens navnejournalist, Mie Sparre.

Flemming Hansen har nemlig besluttet sig for at hellige sig pensionist-tilværelsen lidt mere, end han har gjort tidligere.

Den 81-årige tidligere minister lægge derfor pennen i penalhuset, når det gælder de faste lørdagsklummer, som han nu i en årrække har bidraget til sammen med tidligere folketingsmedlem Karen J. Klint,  Messe C-direktør Grete Højgaard, festivalkaptajn Lars ”Charlie” Mortensen, områdedirektør i Sydbank Tina Kromann Lyngsø og provst Børge Munk Povlsen. 

Annonce

- Jeg har overvejet at stoppe et stykke tid, men der har hele tiden været emner, som jeg gerne ville tage fat på. Senest regeringens infrastrukturplan, som jeg egentlig havde tænkt mig at skrive om denne lørdag. Men så gjorde min computer knuder, og pludselig var hele planen lækket i utide. Så min klumme blev overhalet indenom - heldigvis inden jeg havde brugt kræfter på at forfatte den. Derfor griber jeg lejligheden til i dag at sige farvel og tak til Lørdagsbanden, forklarer Flemming Hansen.

Flemming Hansen har på avisen fået æren som værende idémanden bag Lørdagsbanden, som egentlig oprindelig hed Fredagsbanden, da klummen og skribent-holdet blev lanceret i  foråret 2010. Men det viser sig at være ukorrekt.

- Ja, det var faktisk min kone, Birgit, der fostrede idéen. Jeg gik bare til avisen og præsenterede den, siger Flemming Hansen.

Tanken var at få et panel af lokale skribenter til at behandle aktuelle emner set udefra, og sådan har klummen fungeret og behandlet vidt forskellige emner lige siden - selvom den undervejs holdt flyttedag til lørdagsavisen og derfor blev omdøbt på passende vis.

At Lørdagsbanden er fast læsestof for mange, kan Flemming Hansen bevidne.

-  Jeg har fået mange reaktioner på det, jeg har skrevet. Det har både været ros og ris, og det har jeg det fint med. Man kan jo ikke være enig med alle om alt, som han siger.

Lørdagsbanden

Lørdags-banden består af tidl. folketingsmedlem Karen J. Klint (S), tidl. minister Flemming Hansen (K) - som nu takker af, Messe C-direktør Grete Højgaard, festivalkaptajn Lars ”Charlie” Mortensen, områdedirektør i Sydbank Tina Kromann Lyngsø og provst Børge Munk Povlsen.

Flemming Hansen tilføjer, at hustruen Birgit som regel har fungeret som filter og den første læser på hans klummer, inden han gennem årene har sendt dem af sted.

- Birgit har af og til sagt: "Det der, synes jeg, at du skal omformulere. Det er for skrappe udtryk, sådan er du ikke." Så har jeg som regel lyttet til hende og lavet ændringer i teksten, men ikke altid. Nogen gange må tingene godt stå lidt skarpt, så man kan få en debat, siger Flemming  Hansen.

Han indrømmer gerne, at han ofte har ladet sig irritere af venstrefløjens politiske udmeldinger, men han har også haft for øje, at han skulle prøve at skrive om brede emner, som læserne har kunne forholde sig til - og ikke fortabe sig i politisk fløj-debat. 

- Jeg har jo siddet i panel med Karen Klint, men vi har aldrig svaret på hinandens klummer. Sådan synes jeg også det skal være.

Nu, hvor Flemming Hansen stopper i panelet, får han endnu mere tid til det stille pensionistliv sammen med Birgit.

-  Man tænker nok ikke på, at sådan en klumme kræver lidt længere tilløb med research og forarbejde, når man ikke er professionel skribent eller journalist. Jeg begyndte som regel allerede på idéudviklingen til næste klumme, når jeg havde afleveret min seneste klumme. Birgit og jeg har i den forbindelse haft nogle gode ping-pong-samtaler om, hvad jeg skulle skrive om næste gang, og det har været spændende - efter at have været gift i 53 år har vi et rigtig godt samarbejde,  konstaterer Flemming Hansen.


Birgit og jeg har haft nogle gode ping-pong-samtaler om, hvad jeg skulle skrive om næste gang, og det har været spændende.


Blandt de ting, Flemming Hansen nu får mere tid til, er at læse. Lige nu er det den historiske roman om hospitalsskibet Jutlandia "Pigen fra det store hvide skib" af Mich Vraa og Jesper Bugge Kold, der ligger på den tidligere ministers natbord.

- Det er en fremragende bog, som jeg varmt kan anbefale, siger Flemming Hansen.

- Ellers vil jeg bare sige farvel til læserne. Det har været en virkelig spændende og god opgave at skrive og få respons på det, jeg har skrevet. Men nu er det tid at give depechen videre.

Fra redaktionen skal der her lyde en stor tak til Flemming Hansen for de mange klummer gennem årene. Ikke færre end 92 er det blevet til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce