Annonce
Debat

Ministeren vil undersøge nedgravning af højspændingskabler endnu en gang

Læserbrev: Jeg mener, der skal findes en løsning, hvor vi slipper for højspændingsmasterne, som både vil påvirke ny bosætning i de berørte områder, samt skæmme vores smukke natur.

Beregninger viser, det vil koste 12-28 kr. om året per husstand at kabellægge højspændingsledningerne. Det mener jeg er billigt.

Energiministeren bærer hovedansvaret for det højspændingscirkus, alt for mange vest- og sønderjyder ufrivilligt er blevet statister i.

Højspændingsmasterne har sat livet i stå flere steder. Huse er blevet usælgelige og private byggeprojekter og udvidelser af landbrugsbedrifter er blevet stoppet. Mange er blevet frarøvet både nattesøvn og livsglæde, fordi de ikke aner, om de er købt eller solgt

Ministeren har på samråd i Folketinget d. 28. juni sagt, at han nu endnu en gang vil igangsætte en teknisk og økonomisk undersøgelse af, om det overhovedet kan lade sig gøre at kabellægge 170 km højspændingsledninger. Energinet skal foretage undersøgelsen, som derefter så skal vurderes af uafhængige udenlandske eksperter.

Jeg mener, det er fornuftigt, at Energinets vurdering bliver tjekket af uafhængige udenlandske eksperter. Kommunikationen har været for dårlig og troværdigheden er alt andet end i top.

Vestjyder og politikere har tidligere været spist af med argumentet om, at det var for dyrt at kabellægge. Da vi på Christiansborg gav udtryk for, at vi gerne ville diskutere at finde pengene, så var der pludselig en teknisk forhindring.

Sagen har været en farce, og selv om jeg undervejs har stillet spørgsmål til energiministeren om mulighederne og omkostningen ved nedgravning af kabler, så har ministerens ageren desværre efterladt langt flere spørgsmål end svar.

Indtil videre bliver tiden trukket med at bede om endnu en undersøgelse, og selvom det kan være godt med nye øjne på projektet, betyder det jo også at hele landsdele fortsat er gidsler i et spil, hvor ministerens egne eksperter har lukket døren for nedgravning. Uanset økonomi.

En hel landsdel har været ramt af Lars Chr. Lilleholts slingrekurs. Det er beklageligt, jeg mener, vi skylder borgerne ro, sikkerhed og forudsigelighed.

Lars Chr. Lilleholt vil efter sommerferien igen indkalde til borgermøder i Syd- og Vestjylland.

Jeg vil opfordre til, at vi igen massivt møder op og med klar røst fortæller energiministeren, at højspændingsledningerne skal i jorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce