Annonce
Regionalt

Svinepest kommer nærmere: Dødt vildsvin i Tyskland bekræftet smittet

Det døde vildsvin i Tyskland er fundet nær grænsen til Polen, hvor der for et år siden var et udbrud af sygdommen. Foto: Jørgen Kirk/Ritzau Scanpix
Det kan få store konsekvenser for den tyske eksport af svinekød, at der er fundet et bekræftet tilfælde af afrikansk svinepest i landet. Prisen på tysk grisekød har stor betydning for priserne i hele Europa, men usikkerheden får indtil videre ikke betydning for Danish Crown.

Landbrug: Sent onsdag aften bekræftede det tyske landbrugsministerium, at der er fundet et dødt vildsvin smittet med afrikansk svinepest i Tyskland.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Det døde vildsvin er fundet i den sydøstlige del af Tyskland i kommunen Spree-Neise, nogle få kilometer fra landets grænse til Polen. Området ligger øst for byen Cottbus og er ikke langt fra det område i Polen, hvor der for cirka et år siden blev fundet afrikansk svinepest blandt vildsvin.

Annonce

Hvert år eksporterer Tyskland omkring en million tons grisekød til lande udenfor Europa, og ifølge Danish Crown er det store spørgsmål nu, om fundet af svinepest nu får konsekvenser for Tysklands eksport til Kina og Japan.

- Det kommer desværre ikke som en overraskelse, så vi har forskellige planer liggende klar i skuffen. Lige nu handler det om at holde hovedet koldt og følge udviklingen i Tyskland, siger Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown, i pressemeddelelsen.

- I løbet af få dage vil vi have et overblik over, hvilke konsekvenser det får for den tyske eksport ud af Europa, men indtil vi har det, giver det ikke mening at spå om, hvilken betydning det får for den danske notering, siger han.

Slagtes som planlagt

På et pressemøde torsdag morgen fortalte den tyske landbrugsminister Julia Klöckner, at hun forventer, at handlen inden for EU kan opretholdes, ligesom hun meddelte, at ingen landmænd med svineproduktion er blevet ramt af sygdommen.

Ifølge Danish Crown har prisen på grisekød i Tyskland stor betydning på priserne i resten af Europa. Selvom der nu er usikkerhed på det tyske marked, så kommer det ikke til at påvirke aktiviteten på Danish Crowns slagterier i Danmark, og der vil således blive slagtet som planlagt.


I løbet af få dage vil vi have et overblik over, hvilke konsekvenser det får for den tyske eksport ud af Europa, men indtil vi har det, giver det ikke mening at spå om, hvilken betydning det får for den danske notering.

Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown


Afrikansk svinepest har tidligere skabt stor frygt for den danske eksport af svinekød, og sidste år blev der derfor opført et hegn langs grænsen mellem Danmark og Tyskland, som skal forhindre, at sygdommen kommer til Danmark.

Et lignende hegn er planlagt på grænsen mellem Polen og netop Spree-Neise i Tyskland, hvor der altså nu er fundet svinepest.

Der har aldrig været registreret et tilfælde af afrikansk svinepest i Danmark. Det frygtes, at det vil koste dyrt for Danmarks milliardeksport af svinekød, hvis det bliver tilfældet.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Stor skepsis kom frem på borgermøde om møller ved kommunegrænsen

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce