Annonce
Tønder

Ministerium sender 12 millioner kroner til Tønder

Social- og Indenrigsministeriet sender en ekstacheck på 12 millioner kroner til Tønder Kommune. Arkivfoto: HCG
31 kommuner med presset økonomi har fået tildelt ekstra millioner til kommunekasserne i 2020. Tønder Kommune får 12 millioner kroner.

TØNDER: Social- og Indenrigsministeriet har fordelt 519 millioner kroner i særtilskud til 31 vanskeligt stillede kommuner. En af kommunerne er Tønder, som får sendt en ekstracheck på 12 millioner kroner.

Pengene var dog ventede, selv om der kommer lidt flere end forventet, fortæller borgmester Henrik Frandsen (V).

- Vi fik ni millioner kroner sidste år, og det havde vi også kalkuleret med i år. Nu får vi så 12 millioner kroner, hvilket er tre millioner mere end vi budgetterer med - det er jo positivt, siger borgmesteren.

En lang række kommuner havde søgt om tilskuddet, men "kun" 31 af landets 98 kommuner får del i pengene. Selv om Tønder Kommune betragtes som udkant, så er der andre områder, der gør sig fortjent til endnu højere tilskud. For eksempel har Lolland og Langeland fået flest penge med henholdsvis 55 og 40 millioner kroner i tilskud.

Puljen for særtilskud er i år hævet med 50 millioner kroner i forhold til sidste år, hvilket ifølge social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) skal afhjælpe en del af problemerne med udligningsordenen, som fordeler penge mellem kommunerne.

- Regeringen ønsker, at der skal være råd til velfærd i hele landet. Derfor har vi valgt at fordele flere penge ud i særtilskud end sidste år. Med tilskuddene giver vi en økonomisk håndsrækning til nogle kommuner, der har mistet indtægter - blandt andet i udligningssystemet, siger hun i en udsendt pressemeddelelse.

En af de udfordringer tilskuddet skal opveje, er for eksempel hvis en kommune får flere børn og ældre, eller skatteindtægterne er lave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Oprydning ved Danfoss-giftstrand kan koste op mod 140 millioner kroner

Annonce