Annonce
Billund

Miraklet udeblev - GGIF Håndbold blev sat på plads i lokalopgør

Daniel Jørgensen var Grindsteds klart bedste spiller i udekampen mod Give. Daniel Jørgensen scorede hele 10 af Grindsteds 25 mål. Foto: Jim Hoff

Grindsted GIF måtte finde sig i kun at være det næstbedste hold på banen i torsdagens lokalopgør mod HK Give Fremad, der vandt en forholdsvis sikker sejr på fem mål.

Grindsted: Efter fire sejre på stribe i et hidtil forrygende 2019 blev der torsdag aften sat en brat stopper for Grindsted GIF's håndboldherrers sejrsstime. De cirka 25 kilometer fra Give hjem til Grindsted har formentlig virket ekstra lange, efter hjemmeholdet vandt med 30-25.

Grindsted-træner Flemming Pedersen var trods nederlaget en fattet mand, der efter kampen erkendte, at hans hold var det næstbedste hold på banen.

- Vi stiller op uden Nikolaj Svalastog, der har karantæne, og Thomas Theilgaard, der ligger med 40 i feber, så vi vidste godt, at enten skulle vi ramme et mirakel, eller også skulle Give underpræstere, hvis vi skulle have noget med hjem, siger Flemming Pedersen, der gennem alle 60 minutter kunne se sit hold halte bagefter et velspillende Give-mandskab.

Gennem 1. halvleg var forspringet ikke på mere end et par kasser, men efter pauseføring på 16-13 bragte hjemmeholdet sig tidligt i 2. halvleg foran med 19-14, og derefter var løbet kørt for de i dagens anledning rødklædte Grindsted-spillere.

- Jeg er da ked af, at det ikke lykkedes at få point, men jeg synes ikke, jeg kan klandre spillerne for, at de ikke gjorde, hvad de kunne, siger Flemming Pedersen.

Annonce

Grindsteds målscorere

Daniel Jørgensen 10, Emil Larsen 6, Jacob Pedersen 5, Mikkel Molbech 2, Hjalmar Andersen 1, Magnus Nørlund 1.

Grindsted GIF bliver til den kommende sæson forstærket i en sådan grad, at holdet bør spille med i toppen. Det mener i hvert fald træner Flemming Pedersen. Foto: Jim Hoff

10 mål af Daniel Jørgensen

Grindsteds Daniel Jørgensen var med hele 10 scoringer blandt banens absolut bedste spillere, og han fik også anerkendende ord med på vejen fra modstanderne, der betragtede ham som den eneste reelle trussel.

- Hvis man piller Daniel Jørgensen ud, har de ikke ret meget at skyde med. Han spiller med meget få fejl, og selvom vi kører meget på ham, klarer han det fint, sagde Give-træner Martin Schmidt, der havde en god forklaring på, hvorfor Give på dagen var bedre end Grindsted.

- Vi spiller mere disciplineret med langt færre fejl, og så viser vi, at det er os, der vil det mest, siger Martin Schmidt.

Mikkel Molbech er med sine bare 18 år en af Grindsteds unge spillere. I lokalopgøret mod Give fik han masser af spilletid og scorede to gange. Foto: Jim Hoff

Bedre hold næste år

Grindsted var desuden plaget af, at den stærke målmand Rasmus Døssing er røget retur til Kolding IF. Næste sæson bliver der dog tilgang af både en ekstra målmand og flere øvrige forstærkninger, og det er ensbetydende med, at Grindsted GIF ifølge træneren bør spille med om oprykning til 1. division.

- Vi bliver et klart bedre hold næste år, så der skal vi være i toppen og spille med om oprykning. Gør vi ikke det, er det min skyld. Eller også fordi vi bliver ramt af mange skader. Der er kun de to muligheder, siger Flemming Pedersen.

Grindsted GIF mangler fire turneringskampe i denne sæson - Give mangler fem - og ingen af de to hold ser ud til at kunne nå noget i hverken toppen eller bunden af rækken.

Grindsted GIF spiller onsdag den 27. februar pokalkamp hjemme i Lynghallen mod Randers HH fra 1. division. Kampen begynder klokken 19.30.

Målmand Rasmus Jacobsen spillede ikke sit livs kamp i lokalopgøret mod Give. 30 gange måtte han hente bolden ud af nettet, og det var for mange til, at Grindsted kunne få point. Foto: Jim Hoff
Kulisserne var glimrende, da Give og Grindsted torsdag aften tørnede sammen i 2. division i håndbold. På banen viste hjemmeholdet sig skarpest og vandt med fem mål. Foto: Jim Hoff
Give-spillerne havde på mange måder kniven for struben inden hjemmekampen mod Grindsted. De løste dog opgaven fint, og med en sejr tyder meget på, at Give er ved at have sikret sig en ny sæson i 2. division. Foto: Jim Hoff
Hjalmar Andersen og de øvrige Grindsted-spillere formåede ikke at få point med hjem fra lokalopgøret i Give. Foto: Jim Hoff
Der blev undervejs gået til stålet, hvilket Grindsteds Daniel Jørgensen her opdager. Foto: Jim Hoff
Grindsteds Jacob Pedersen scorede fem gange, hvilket ikke var nok til point i udekampen mod Give. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce