Annonce
Esbjerg

Mirakuløse øjendråber: Den blinde stork kan se igen

På billledet til venstre ses det betændte øje, der var mat og gråt. Til højre ses storkens to øjne efter behandling. Foto: Hans Jørn Frisk
Esbjergs stork kommer til Ribe, inden den sættes fri for at se, om den kan trække mod sit vinterhi.

Esbjerg: Den hollandske stork, der blev indfanget i en villahave i Esbjerg, er stort set helbredt. En kraftig hornhindebetændelse på storkens ene øje blev straks behandlet med øjendråber, og det har haft nærmest mirakuløs virkning. Betændelsen er stort set forsvundet.

Det betyder, at storken nu skal overføres fra plejecentralen i Toftlund til Ribe i løbet af denne uge. Storken transporteres til Ribe, hvor den skal gå et par dage i bur, før den slippes ud i friheden igen.

- Storken skal slippes fri et sted i rimelig nærhed af det sted, hvor den strandede. Og så skal der være mulighed for, at den kan blive passet, hvis den stadig ikke er i stand til at trække sydpå. De faciliteter er der hos en familie i Ribe, hvor der både er en storkerede og mulighed for at give storken den nødvendige føde, fortæller storkeekspert Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk i en pressemeddelelse.

Annonce

Frisk og flyvefærdig

Er storken frisk og flyvefærdig, er det ikke for sent for den at trække sydpå. I Bækmarksbro ved Lemvig er storkeparret og deres unge først trukket bort mandag i denne uge.

Da storken blev indfanget lørdag den 24. august i en villahave i Esbjerg, havde den intet syn på det ene øje og kun lidt på det andet. Dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen fik hurtigt stillet diagnosen - en voldsom hornhindebetændelse.

Storken blev sat i behandling mod infektionen på en plejestation for skadede dyr i Toftlund i Sønderjylland, men da infektionen var kraftig, ville dyrlægen ikke udstede en garanti for helbredelse.

Men tirsdag tikkede der billeder ind af storkens øjne, der viser, at betændelsestilstanden nu stort set er forsvundet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce