Annonce
Esbjerg

Mirakuløse øjendråber: Den blinde stork kan se igen

På billledet til venstre ses det betændte øje, der var mat og gråt. Til højre ses storkens to øjne efter behandling. Foto: Hans Jørn Frisk
Esbjergs stork kommer til Ribe, inden den sættes fri for at se, om den kan trække mod sit vinterhi.

Esbjerg: Den hollandske stork, der blev indfanget i en villahave i Esbjerg, er stort set helbredt. En kraftig hornhindebetændelse på storkens ene øje blev straks behandlet med øjendråber, og det har haft nærmest mirakuløs virkning. Betændelsen er stort set forsvundet.

Det betyder, at storken nu skal overføres fra plejecentralen i Toftlund til Ribe i løbet af denne uge. Storken transporteres til Ribe, hvor den skal gå et par dage i bur, før den slippes ud i friheden igen.

- Storken skal slippes fri et sted i rimelig nærhed af det sted, hvor den strandede. Og så skal der være mulighed for, at den kan blive passet, hvis den stadig ikke er i stand til at trække sydpå. De faciliteter er der hos en familie i Ribe, hvor der både er en storkerede og mulighed for at give storken den nødvendige føde, fortæller storkeekspert Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk i en pressemeddelelse.

Annonce

Frisk og flyvefærdig

Er storken frisk og flyvefærdig, er det ikke for sent for den at trække sydpå. I Bækmarksbro ved Lemvig er storkeparret og deres unge først trukket bort mandag i denne uge.

Da storken blev indfanget lørdag den 24. august i en villahave i Esbjerg, havde den intet syn på det ene øje og kun lidt på det andet. Dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen fik hurtigt stillet diagnosen - en voldsom hornhindebetændelse.

Storken blev sat i behandling mod infektionen på en plejestation for skadede dyr i Toftlund i Sønderjylland, men da infektionen var kraftig, ville dyrlægen ikke udstede en garanti for helbredelse.

Men tirsdag tikkede der billeder ind af storkens øjne, der viser, at betændelsestilstanden nu stort set er forsvundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce