Annonce
Esbjerg

Misforståelser om anvisningsret på Fanø: Kommunen undgår tomgangsleje med ny proces

Ældre og handicappede er fortsat kommunens førsteprioritet ved anvisning af Ungdomsbos boliger på Fanø. Arkivfoto: Ditte Irene Knudsen
Der florerede misforståelser om anvisningsretten til Ungdomsbos boliger på Fanø, da Byrådet skulle tage stilling til fremgangsmåden. Men sagen drejede sig slet ikke om at nedprioritere ældre og handicappede. Der var i stedet tale om en ny proces, der satte Ungdomsbo sidst på prioriteringslisten.

Fanø: På programmet til mandagens byrådsmøde stod et punkt, der handlede om kommunens anvisningsret til Ungdomsbos boliger på Fanø. Men en uheldig formulering i sagsfremstillingen gav anledning til misforståelser.

Fanø Kommune får stillet hver fjerde ledige bolig til rådighed, der så skal løse en boligsocial problemstilling. Kommunens fremgangsmåde har indtil nu været, at man først tjekker ved visitationen for at undersøge, om nogen, ældre eller handicappede, har krav på at få anvist en bolig. Er der ingen på denne liste, tjekker man efterfølgende hos socialforvaltningen, hvor de, der har akut brug for bolig, står oplistet. Det kan for eksempel være en småbørnsfamilie, der skal skilles og derfor akut mangler en bolig. Er der heller ingen på denne liste, tjekker man som det sidste hos sekretariatet, der har en liste over borgere, der står i en særlig klemme og mangler en bolig. Har man stadig ikke fundet en til boligen, skal Fanø Kommune betale tomgangsleje.

Annonce

Den nye fremgangsmåde

I sagsfremstillingen stod der, at 'den før omtalte praksis ønskes omlagt', og det var den sætning, der lagde op til misforståelser. Flere troede nemlig, at man ville vende op og ned på listerne, så man startede ved sekretariatet og sluttede ved visitationen. Men egentlig handlede sagen om, at byrådet som en fjerde liste ville tilføje Ungdomsbo.

- Fanø får 25 procent af boligerne. Får vi ikke brug for boligen går den videre til Ungdomsbos venteliste, så slipper kommunen for at betale tomgangsleje, forklarede borgmester Sofie Valbjørn (Alt) til byrådsmødet.

Den fremgangsmåde vedtog Byrådet mandag, men det kommer altså ikke til at vende op og ned på prioriteterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce