Annonce
Varde

Baby på blot 11 uger udsat for grov vold: Mand og kvinde anholdt

Syd og Sønderjyllands Politi havde efterforsket sagen i halvanden uge, da manden og kvinden blev anholdt. Arkivfoto: Jesper Orry
Det anholdte par er fra Varde-området. Kommunen har en beredskabsplan klar, når børn udsættes for krænkelser fra voksne.

Varde: En 19-årig kvinde og en 22-årig mand blev tirsdag sigtet for grov vold mod et blot 11 uger gammelt spædbarn. Parret er fra Varde-området.

Der er ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi tale om spædbarnets primære omsorgspersoner.

Kommunikationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel fra Syd- og Sønderjyllands Politi vil ikke komme nærmere ind på, om omsorgspersoner skal forstås som eksempelvis forældre, men holder sig til ordet omsorgspersoner.

Syd- og Sønderjyllands Politi fik en anmeldelse den 29. november og har siden efterforsket sagen.

Politiet foretog anholdelsen tirsdag klokken 10.20 mod manden og kvinden, og efterforskningen er altså i første omgang mundet ud i en sigtelse for grov vold mod det blot 11 uger gamle barn.

Det betyder, at de to sigtede senest onsdag formiddag skal fremstilles for en dommer, såfremt politiet vil have dem varetægtsfængslet.

Der var tirsdag eftermiddag endnu ikke taget stilling til, om én eller begge sigtede skal i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

JydskeVestkysten har spurgt, om det er offentlige myndigheder eller private, der har anmeldt manden og kvinden for vold, men politiet havde tirsdag ikke flere oplysninger til pressen, hvilket begrundes med hensynet til den videre efterforskning.

Manden og kvinden har, ifølge politiet, ikke taget stilling til, hvordan de stiller sig til sigtelsen.

Annonce

Kommune har beredskabsplan

JydskeVestkysten har spurgt Varde Kommune, om den har kendskab til, hvad der i øjeblikket sker med det blot 11 uger gamle barn.

Chef for børn og familie, Berit Østergaard Nielsen, oplyser, at kommunen ikke kan udtale sig om den konkrete sag af hensyn til politiets efterforskning.

Berit Østergaard Nielsen henviser til, at kommunen har en generel beredskabsplan ved overgreb mod børn og unge klar i sådanne tilfælde.

I den står der, at i tilfælde, hvor forældre er udpeget som krænkere, og hvor sagen meldes til politiet, kan der opstå behov for en anbringelse - med eller uden samtykke.

I tilfælde, hvor sygehus eller politi er involveret, henvises sagen til Børnehus Syd for en udredning. Her er der børnepsykologer tilknyttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce