Annonce
Varde

Baby på blot 11 uger udsat for grov vold: Mand og kvinde anholdt

Syd og Sønderjyllands Politi havde efterforsket sagen i halvanden uge, da manden og kvinden blev anholdt. Arkivfoto: Jesper Orry
Det anholdte par er fra Varde-området. Kommunen har en beredskabsplan klar, når børn udsættes for krænkelser fra voksne.
Annonce

Varde: En 19-årig kvinde og en 22-årig mand blev tirsdag sigtet for grov vold mod et blot 11 uger gammelt spædbarn. Parret er fra Varde-området.

Der er ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi tale om spædbarnets primære omsorgspersoner.

Kommunikationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel fra Syd- og Sønderjyllands Politi vil ikke komme nærmere ind på, om omsorgspersoner skal forstås som eksempelvis forældre, men holder sig til ordet omsorgspersoner.

Syd- og Sønderjyllands Politi fik en anmeldelse den 29. november og har siden efterforsket sagen.

Politiet foretog anholdelsen tirsdag klokken 10.20 mod manden og kvinden, og efterforskningen er altså i første omgang mundet ud i en sigtelse for grov vold mod det blot 11 uger gamle barn.

Det betyder, at de to sigtede senest onsdag formiddag skal fremstilles for en dommer, såfremt politiet vil have dem varetægtsfængslet.

Der var tirsdag eftermiddag endnu ikke taget stilling til, om én eller begge sigtede skal i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

JydskeVestkysten har spurgt, om det er offentlige myndigheder eller private, der har anmeldt manden og kvinden for vold, men politiet havde tirsdag ikke flere oplysninger til pressen, hvilket begrundes med hensynet til den videre efterforskning.

Manden og kvinden har, ifølge politiet, ikke taget stilling til, hvordan de stiller sig til sigtelsen.

Annonce

Kommune har beredskabsplan

JydskeVestkysten har spurgt Varde Kommune, om den har kendskab til, hvad der i øjeblikket sker med det blot 11 uger gamle barn.

Chef for børn og familie, Berit Østergaard Nielsen, oplyser, at kommunen ikke kan udtale sig om den konkrete sag af hensyn til politiets efterforskning.

Berit Østergaard Nielsen henviser til, at kommunen har en generel beredskabsplan ved overgreb mod børn og unge klar i sådanne tilfælde.

I den står der, at i tilfælde, hvor forældre er udpeget som krænkere, og hvor sagen meldes til politiet, kan der opstå behov for en anbringelse - med eller uden samtykke.

I tilfælde, hvor sygehus eller politi er involveret, henvises sagen til Børnehus Syd for en udredning. Her er der børnepsykologer tilknyttet.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce