Annonce
Varde

Baby på blot 11 uger udsat for grov vold: Mand og kvinde anholdt

Syd og Sønderjyllands Politi havde efterforsket sagen i halvanden uge, da manden og kvinden blev anholdt. Arkivfoto: Jesper Orry
Det anholdte par er fra Varde-området. Kommunen har en beredskabsplan klar, når børn udsættes for krænkelser fra voksne.

Varde: En 19-årig kvinde og en 22-årig mand blev tirsdag sigtet for grov vold mod et blot 11 uger gammelt spædbarn. Parret er fra Varde-området.

Der er ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi tale om spædbarnets primære omsorgspersoner.

Kommunikationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel fra Syd- og Sønderjyllands Politi vil ikke komme nærmere ind på, om omsorgspersoner skal forstås som eksempelvis forældre, men holder sig til ordet omsorgspersoner.

Syd- og Sønderjyllands Politi fik en anmeldelse den 29. november og har siden efterforsket sagen.

Politiet foretog anholdelsen tirsdag klokken 10.20 mod manden og kvinden, og efterforskningen er altså i første omgang mundet ud i en sigtelse for grov vold mod det blot 11 uger gamle barn.

Det betyder, at de to sigtede senest onsdag formiddag skal fremstilles for en dommer, såfremt politiet vil have dem varetægtsfængslet.

Der var tirsdag eftermiddag endnu ikke taget stilling til, om én eller begge sigtede skal i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

JydskeVestkysten har spurgt, om det er offentlige myndigheder eller private, der har anmeldt manden og kvinden for vold, men politiet havde tirsdag ikke flere oplysninger til pressen, hvilket begrundes med hensynet til den videre efterforskning.

Manden og kvinden har, ifølge politiet, ikke taget stilling til, hvordan de stiller sig til sigtelsen.

Annonce

Kommune har beredskabsplan

JydskeVestkysten har spurgt Varde Kommune, om den har kendskab til, hvad der i øjeblikket sker med det blot 11 uger gamle barn.

Chef for børn og familie, Berit Østergaard Nielsen, oplyser, at kommunen ikke kan udtale sig om den konkrete sag af hensyn til politiets efterforskning.

Berit Østergaard Nielsen henviser til, at kommunen har en generel beredskabsplan ved overgreb mod børn og unge klar i sådanne tilfælde.

I den står der, at i tilfælde, hvor forældre er udpeget som krænkere, og hvor sagen meldes til politiet, kan der opstå behov for en anbringelse - med eller uden samtykke.

I tilfælde, hvor sygehus eller politi er involveret, henvises sagen til Børnehus Syd for en udredning. Her er der børnepsykologer tilknyttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Vejen

Cyklisten blev kørt ned

Annonce