Annonce
Sønderborg

Mishandling: Hest bundet fast til pæl med løkke om halsen

Zafira Ellemose her med ejeren Heidi Brix Jørgensen har det nu godt og er hjemme på Ellemosegaard nord for Guderup. Foto: Kim Holm
I weekenden blev en af Heidi og Jørgen Jørgensens værdifulde Frieserheste mishandlet af ukendte gerningsmænd. Tre heste gik på en mark ved Sjellerupskov, og i weekenden blev en af hestene indfanget med en slags lasso og bundet til en pæl ved et hegn med strøm i. Politiet er på sagen.

Nordals: Det var noget at et chok Heidi Brix Jørgensen og hendes mand Jørgen Jørgensen fik søndag aften. En af deres fine heste med flotte stamtavler var blevet mishandlet.

- Jørgen var lørdag aften nede og vande hestene. Da han ved ottetiden søndag aften kommer derned igen, er flere hundred meter elektrisk hegn med hegnspæle og det hele revet ned. Det er vores hoppe Zafia Ellemose, der har været panisk. Vi fandt den med en løkke om halsen, som den kunne være blevet kvalt i, fortæller Heidi Brix Jørgensen.

- Hesten har arbejdet hårdt og kæmpet for at komme fri af den løkke og rebet, og til sidst har den fået hevet det over. Vi kunne se, at den havde skumsvedt, og de andre heste har sikkert også været i panik, fortæller Heidi Blix Jørgensen.

Det er et hjemmeflettet reb af blå nylon, så det er ikke nemt at rive over. Ægteparret avler de fine Frieserheste, som de har 25 af. Zafira Ellemose er med føl og skal fole 10 marts næste år.

- Vi tænker: Bare hun ikke kaster føllet, siger Heidi Blix Jørgensen.

Annonce

Man har jo også hørt og læst om mange andre ting, folk vil gøre ved heste. Er det noget seksuelt, ville de skære i dem eller på anden måde skade hestene? Vi ved det ikke.

Heidi Jørgensen, heste-ejer

De er lokalkendte

Sagen blev straks søndag aften meldt til Syd- & Sønderjyllands Politi, der har oprettet det som en sag om dyremishandling.

- Vi ved jo ikke, hvad de ville med hestene. Ville de stjæle dem? Heste i dag er jo chipmærket, så vi kan følge dem. Før blev heste chippet i tungen, og det er set, at hestetyve har skåret tungen af hestene, siger Heidi Blix Jørgensen.

- Man har jo også hørt og læst om mange andre ting, folk vil gøre ved heste. Er det noget seksuelt, ville de skære i dem eller på anden måde skade hestene? Vi ved det ikke, siger hun.

Heidi Blix Jørgensen tror ikke, det er drengestreger.

- Det kan de slet ikke. Det tror jeg ikke på - men jeg tror, at det er folk med en eller form for kendskab til lokalområdet. For man skal vide, der går heste derinde bag træerne, siger hun.

Politiet har tovet for at sikre DNA-spor - og vidner har set biler holde og folk være i området på tidspunktet for mishandlingen. Alle der har set eller hørt noget i området omkring Holmvej i Sjellerupskov fra lørdag klokken 20 til søndag klokken 20, kan kontakte Syd- og Sønderjyllands Politi på telefon 114.

Tovet her er nu hos Syd- & Sønderjyllands Politi. Måske genkender nogen tovet, der er hjemmeflettet. Privatfoto
Heidi Jørgensens hest Zafia Ellemose rev flere hundred meter hegn op for at komme fri at den løkke nogen har lagt om dens hals. Foto: Kim Holm
Hoppen er med føl, og Heidi Jørgensen håber at alt går godt - trods det dramatiske døgn, hvor hesten var meget stresset. Foto: Kim Holm
- Nogen må kende steder, for man kan ikke fra vejen se, at her går heste, siger Heidi Jørgensen. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce