Annonce
Sønderborg

Mishandling: Hest bundet fast til pæl med løkke om halsen

Zafira Ellemose her med ejeren Heidi Brix Jørgensen har det nu godt og er hjemme på Ellemosegaard nord for Guderup. Foto: Kim Holm
I weekenden blev en af Heidi og Jørgen Jørgensens værdifulde Frieserheste mishandlet af ukendte gerningsmænd. Tre heste gik på en mark ved Sjellerupskov, og i weekenden blev en af hestene indfanget med en slags lasso og bundet til en pæl ved et hegn med strøm i. Politiet er på sagen.

Nordals: Det var noget at et chok Heidi Brix Jørgensen og hendes mand Jørgen Jørgensen fik søndag aften. En af deres fine heste med flotte stamtavler var blevet mishandlet.

- Jørgen var lørdag aften nede og vande hestene. Da han ved ottetiden søndag aften kommer derned igen, er flere hundred meter elektrisk hegn med hegnspæle og det hele revet ned. Det er vores hoppe Zafia Ellemose, der har været panisk. Vi fandt den med en løkke om halsen, som den kunne være blevet kvalt i, fortæller Heidi Brix Jørgensen.

- Hesten har arbejdet hårdt og kæmpet for at komme fri af den løkke og rebet, og til sidst har den fået hevet det over. Vi kunne se, at den havde skumsvedt, og de andre heste har sikkert også været i panik, fortæller Heidi Blix Jørgensen.

Det er et hjemmeflettet reb af blå nylon, så det er ikke nemt at rive over. Ægteparret avler de fine Frieserheste, som de har 25 af. Zafira Ellemose er med føl og skal fole 10 marts næste år.

- Vi tænker: Bare hun ikke kaster føllet, siger Heidi Blix Jørgensen.

Annonce

Man har jo også hørt og læst om mange andre ting, folk vil gøre ved heste. Er det noget seksuelt, ville de skære i dem eller på anden måde skade hestene? Vi ved det ikke.

Heidi Jørgensen, heste-ejer

De er lokalkendte

Sagen blev straks søndag aften meldt til Syd- & Sønderjyllands Politi, der har oprettet det som en sag om dyremishandling.

- Vi ved jo ikke, hvad de ville med hestene. Ville de stjæle dem? Heste i dag er jo chipmærket, så vi kan følge dem. Før blev heste chippet i tungen, og det er set, at hestetyve har skåret tungen af hestene, siger Heidi Blix Jørgensen.

- Man har jo også hørt og læst om mange andre ting, folk vil gøre ved heste. Er det noget seksuelt, ville de skære i dem eller på anden måde skade hestene? Vi ved det ikke, siger hun.

Heidi Blix Jørgensen tror ikke, det er drengestreger.

- Det kan de slet ikke. Det tror jeg ikke på - men jeg tror, at det er folk med en eller form for kendskab til lokalområdet. For man skal vide, der går heste derinde bag træerne, siger hun.

Politiet har tovet for at sikre DNA-spor - og vidner har set biler holde og folk være i området på tidspunktet for mishandlingen. Alle der har set eller hørt noget i området omkring Holmvej i Sjellerupskov fra lørdag klokken 20 til søndag klokken 20, kan kontakte Syd- og Sønderjyllands Politi på telefon 114.

Tovet her er nu hos Syd- & Sønderjyllands Politi. Måske genkender nogen tovet, der er hjemmeflettet. Privatfoto
Heidi Jørgensens hest Zafia Ellemose rev flere hundred meter hegn op for at komme fri at den løkke nogen har lagt om dens hals. Foto: Kim Holm
Hoppen er med føl, og Heidi Jørgensen håber at alt går godt - trods det dramatiske døgn, hvor hesten var meget stresset. Foto: Kim Holm
- Nogen må kende steder, for man kan ikke fra vejen se, at her går heste, siger Heidi Jørgensen. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];