Annonce
Kolding

Missionær fra Brødremenigheden udvist fra Tanzania

Knud Elmo Knudsen har været missionær i Tanzania siden årtusindeskiftet. Han var tidligere skolelærer i Christiansfeld, men er søn af missionærparret Judith og Elmo Knudsen, som i en menneskealder arbejdede i Afrika. Privatfoto

Myndighederne i Tanzania har udvist en missionær fra Brødremenighedens Danske Mission i Christiansfeld. Her tror man, at udvisningen skyldes en misforståelse.

Annonce

Christiansfeld: Fredag landede missionær Knud Elmo Knudsen i Billund efter en lang og ufrivillig rejse. Han har forladt Tanzania i utide, fordi landets myndigheder har bedt ham om at rejse. I sit hjem i Tanzania har han stort set efterladt sig sit hjem og sine papirer, for man håber hos Brødremenighedens Danske Mission (BDM) i Christiansfeld, at Knud Elmo Knudsen meget snart kan vende tilbage til sine opgaver.

- Jeg tror, udvisningen skyldes en misforståelse, som vi håber, at vi meget hurtigt kan få løst, så det kun ender med, at Knud Elmo Knudsen får sig en ufrivillig ferie, fortæller Jens Peter Rejkjær, der er general- og missionssekretær hos BDM.

Arbejdet fortsætter

BDM og Brødrekirken i Tanzania arbejder målrettet på at situationen afklares, og håber at Knudsen hurtigst muligt kan vende tilbage til arbejdet i Tanzania. I mellemtiden er ansvaret for arbejdet overgivet til missionærerne Marjo Ten Kate og Bert Muizebelt, Kipili.Via internettet kan Knud Elmo Knudsen løse nogle af sine opgaver i Tanzania hjemmefra Christiansfeld, indtil sagen er løst, og han kan vende retur.

Annonce

Gammel sag

Begrundelsen for at udsende Knud Elmo Knudsen er, at han ifølge myndihederne har handlet imod landets love. Sagen bygger angiveligt på udsagn fra en illegal indvandrer, der er snuppet af myndighederne i Tanzania. Ifølge anklagen mod den danske missionær har han i tre måneder haft den illegale indvandrer ansat tilbage i år 2000, hvor Knud Elmo Knudsen var engageret i at sende congolesiske flygtninge videre til en flygtningelejr i Kigoma i Tanzania.

- Hvis det er rigtigt, at Knud Elmo Knudsen har haft manden ansat, er det ulovligt, og så ville udvisningen være på sin plads. Men han har ikke haft manden ansat, og vi undrer os over, at man hos myndighederne i Tanzania tillægger et enkelt vidneudsagn så stor værdi om en sag, der ligger flere år tilbage. Vi kender jo ikke motivet hos den tilbageholdte illegale indvandrer, men der er en sandsynlighed for, at det kan gavne hans egen sag at fortælle, at han har haft et ansættelsesforhold hos en dansk missionær, siger Jens Peter Rejkær fra BDM.

General- og missionssekretæren fortæller, at sagen i første omgang behandles af ledelsen af Brødrekirken i Tanzania, som tager kontakten til de lokale myndigheder.

- Men vi skal også overveje sagen herhjemme og vurdere, om der er brug for at kontakte de danske myndigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce