Annonce
112

Mistænkelig mand smed sort sæk i søen

Politiet fik hjælp fra en kvinde, der fandt tyvekoster kastet i Lergravssøen. Arkivfoto: Michael Bager

Esbjerg: En kvinde frygtede torsdag, at en mand var i gang med at aflive kattekillinger i en sort affaldssæk, som han smed i Lergravssøen.

Mens manden forsvandt i en bil, fik kvinden hevet sækken op fra søen, og den viste sig at indeholde tyvekoster fra et villaindbrud.

I sækken var blandt andet punge med personlige papirer, der viste, at pungene og de øvrige genstande i sækken tilhørte beboerne i en villa på Kornvangen.

Kvinden gik til politiet med tyvekosterne, og samtidig kunne hun fortælle, at manden med sækken er cirka 40 år gammel, sorthåret og med begyndende måne. Han er 180-190 cm høj, og var iført en mørk jakke og mørke bukser. Han gik hen mod to biler, en mørk Opel og en sølvfarvet Suzuki Baleno, og kørte væk i en af disse biler. /STOK

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

16 fra frimenighed faldt i tysk tjeneste

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce