Annonce
112

Mistænkelige dødsfald: To tyske statsborgere fundet døde i sommerhus

Det var i dette sommerhus de to ældre tyskere blev fundet døde onsdag eftermiddag. Politiet har været på stedet lige siden med teknisk efterforskning og hundepatruljer for at finde yderligere spor i sagen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
To tyske statsborgere blev onsdag fundet døde i et sommerhus i Arrild. Politiet efterforsker de to dødsfald som værende mistænkelige.

ARRILD: Politiet har onsdag aften og torsdagen igennem været massivt til stede ved Arrild Ferieby, hvor der sent onsdag eftermiddag blev slået alarm. En person anmeldte ved 17-tiden, at vedkommende havde fundet to personer døde i et feriehus på Gånsagervej.

Feriehuset, som politiet har finkæmmet, er et nyere feriehus, som ligger på Gånsagervej i udkanten af feriebyen.

Syd- og Sønderjyllands Politi holder kortene tæt til kroppen, men oplyser torsdag eftermiddag i en pressemeddelelse, at der er tale om to ældre, tyske statsborgere. De foreløbige undersøgelser på Gånsagervej har indtil nu ikke kunnet kaste lys over, hvad de to tyskere præcist er døde af.

Annonce

Fortsat efterforskning

Politiet er fortsat i gang med at underrette de pårørende til de to døde sommerhusgæster. Af samme grund er det småt med detaljer i sagen, men de to dødsfald efterforskes rutinemæssigt som værende mistænkelige. Fra anmeldelsestidspunktet onsdag og frem har politiet haft teknikere på stedet, ligesom man har søgt efter spor i området ved Arrild Ferieby med hundepatruljer.

Det stærkt begrænsede informationsniveau betyder også, at det hidtil ikke har været muligt at få svar på, hvor gamle de to omkomne er, hvor de mere præcist er fra, eller hvor længe de har boet i sommerhuset i Arrild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Vejen

Færre vinterudgifter i Vejen Kommune

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];