Annonce
Kolding

Mistænker påsat brand: Kirketjeneren kunne næsten ikke se alteret for røg

Der var brændt hul i den nederste del af døren ind til våbenhuset. Der blev hurtigt sat et stykke træ på, som en midlertidig løsning indtil døren kan blive repareret. Privatfoto
Annonce

Vamdrup: Det var lidt af et syn, der mødte kirketjeneren i Vamdrup Kirke, da hun søndag morgen pinsedag klokken 8.17 mødte ind ved kirken for at gøre klar til formiddagens gudstjeneste. Der havde nemlig i løbet af natten været ild i den nederste del af den dobbeltdør, der leder ind til våbenhuset.

- Det er faktisk brændt så meget, at der er gået hul i døren, men ilden er da heldigvis gået ud af sig selv i løbet af natten, siger Jens Henrik Overgaard Kristiansen, som er præst i Vamdrup Kirke:

- Da vores kirketjener så kom ind i kirken, var der simpelthen så røget til, at hun nærmest ikke kunne se alteret, og der er stadigvæk en kraftig lugt, som om der har været tændt lejrbål i kirken. Vi lufter ud så meget, som vi kan i dagstimerne, men vi skal have et skadeservice-firma forbi, som kan spraye med noget, der hjælper på lugten, siger Jens Henrik Overgaard Kristiansen.

Søndagens gudstjeneste måtte derfor rykkes til det nærliggende kirkehus.

- Det er da super træls, når vi nu efter corona endelig måtte bruge kirken igen, men det fungerede heldigvis fint med kirkehuset. Vi kunne åbne dørene ud til, så folk ikke sad for tæt, siger Jens Henrik Overgaard Kristiansen.

Årsagen til branden er ukendt, men Syd- og Sønderjyllands Politi mistænker branden for at være påsat. Ingen personer kom til skade under branden.

Privatfoto
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Udenlandske par står i kø for at blive gift i sønderjyske bryllupskommuner: Ingen ledige tider resten af året

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce