Annonce
Kolding

Mistanke: Blev denne hjort dræbt af en ulv?

Rovdyret har ædt kronkalvens indmad som hjerte og lever. Det er ulve ikke det eneste dyr, der gør. Der mangler bidemærker i kalvens hals. De kunne have været med til at pege på, om det er en ulv, en hund eller et tredje dyr, der har spist af kalven. Foto: Ulvetracking Danmark

En død kronkalv blev i weekenden fundet i indhegningen på en hjortefarm vest for Vamdrup. Grundet kadaverets tilstand er det ikke muligt at tage DNA-prøver, der kan afsløre, om kalven blev spist af en ulv

Annonce

Kolding: En død kronkalv blev i weekenden fundet i indhegningen på en hjortefarm vest for Vamdrup. Der er mistanke om, at kronkalven er dræbt af en ulv. Hjortefarmeren kontaktede Ulvetracking Danmark, der er et frivilligt netværk af lokale ulveinteresserede.

Kim Møller fra Ulvetracking fortæller:

- Hjortefarmeren ønsker ikke at stå frem i avisen, men han kontaktede os lørdag. Vi anbefalede, at han skulle få fat i Naturstyrelsens ulvekonsulent. Samtidig har vi tilbudt ham, at han kan låne vildtkameraer af os, så han kan finde ud af, om der er rovdyr ved hans farm.

Naturstyrelsens ulvekonsulent i området holder ferie, men Kim Møller oplyser, at konsulenten alligevel rykkede ud.

- Hjortefarmeren har fortalt mig, at ulvekonsulentens konklusionen var, at det hverken var en hund eller en ræv, der havde dræbt kalven. Kadaveret var dog i en sådan stand, at det var for sent at tage DNA-prøver af det døde dyr. Så det er ikke muligt at afgøre, om kronkalven blev dræbt af en ulv eller ej, forklarer Kim Møller.

Det har ikke været muligt for JydskeVestkysten at træffe Naturstyrelsens vildtkonsulent.

Ulvetracking

Ulvetracking Danmark er et frivilligt netværk af borgere, der har særlig interesse i ulvens bevægelsesmønster i Danmark. Netværkets formål er at hjælpe og kommunikere med lokale, bidrage til dansk ulveforskning, medvirke til at dokumentere ulve i Danmark og formidle viden om danske ulve.Hvis landmænd har mistanke om ulve, så skal de indrapportere til Naturstyrelsen.

Ulvetracking kan hjælpe på den måde, at de frivillige kan få folk ud af busken, så Naturstyrelsen får besked om mulige ulve.

Foto: Ulvetracking Danmark
Annonce

Hjorten stak af

Den nu døde kalv gik bag et to meter højt hegn i en fold med cirka 20 krondyr.

- Farmeren har fortalt, at han hørte uro ved kronvildtet, og at hjorten, formentlig i panik, er sprunget ud af indhegningen og stukket af. Det drejer sig om en hjort med 12 ender på geviret. Og sådan en hjort koster 15.000-20.000 kroner, fortæller Kim Møller.

Naboer har set ulvelignende dyr i området flere gange, men selv hvis det var en ulv, der dræbte kronkalven, så kan den være over alle bjerge, for den færdes over store afstande.

Farmeren er blevet vejledt om, hvad han skal gøre, hvis han mister flere dyr. Så skal han sikre kadaverne, så andre dyr ikke kan gå i dem og ødelægge DNA-spor. Desuden skal han hurtigst muligt kontakte Naturstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce