Annonce
Billund

Mistanke: Havevanding kan trække forurening op mod jordoverfladen

Civilingeniør Jørn K. Pedersen fra regionen forklarer, at potentielt kan forureningen komme tættere på jordoverfladen, når der bliver vandet haver fra egne boringer i det sydlige Grindsted. Det kræver dog flere undersøgelser, før han kan sige, om det er tilfældet. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Grindsted: Forureningen fra en tidligere losseplads i Grindsted bliver undersøgt, og hovedformålet er at undersøge, om forureningen ender i sø eller å.

Men civilingeniør Jørn K. Pedersen fra Region Syddanmark fortæller, at potentielt kan forureningen også komme tættere på jordoverfladen på en anden måde.

Han forklarer, at hvis borgere har en privat boring til have- eller markvanding, så kan de uforvarende trække ikke bare vand op, men også trække i forureningen, så det måske ender kun 10 meter under haven i stedet for 30-40 meter under.

Bastian Germundsson er geolog hos Cowi, der har ansvaret for at undersøge lossepladsforureningens bevægelser. Foto: Jacob Schultz

Og netop i Grindsteds sydlige del er der boliger med private boringer til havevanding, så derfor er det noget, som regionen er opmærksom på.

Hvis det viser sig at være et problem, så er dog ikke regionen, men kommunen, der skal afgøre, om det betyder, at det eksempelvis skal være slut med at tillade havevandingsboringer i områder med forurening i jorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport

Annonce