Annonce
Sydjylland

Mistanke: Korrupte motorsagkyndige godkendte bilvrag

Færdselspolitiet stødte bestandigt på bilvrag med plaketter, som viste. at køretøjerne var nysynede. Modelfoto: Sven Teschke/Wikimedia.

KIEL: Delstatens myndigheder efterforsker mod talrige motorsagkyndige i Slesvig-Holsten. Mistanken går på, at de har ladet køretøjer slippe gennem det periodiske syn trods alvorlige fejl og mangler.

Anklagemyndigheden i Kiel er ansvarlig for efterforskning af økonomisk kriminalitet og korruption i hele delstaten. Her har man nu indledt 25 sager.

Efterforskningen tog fart, fordi færdselspolitiet bestandigt stødte på nysynede biler, der var til fare for trafiksikkerheden.

- Så blev vi klar over, at der var gang i noget, som ikke må forekomme, siger Volker Willert fra delstatspolitiet.

Betjentene stødte på nærmest ubegribelige forhold. Til dels så de motorsagkyndige slet ikke de biler, der angiveligt synede. I andre tilfælde rakte billeder af køretøjet på sociale medier til en godkendelse.

Ifølge statsadvokaten er det typisk små brugtbilhandlere, der har bestukket de motorsagkyndige. Bilerne er for eksempel blevet købt af enlige mødre med små indkomster. De har så transporteret deres børn i biler, hvor bærende dele var gennemtærede eller med defekte bremser og styretøj. Det forklarer ledende statsadvokat Henning Hadeler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce