Annonce
Tønder

Mistanke om rotter lukker Kvickly

Kvickly i Tønder lukker midlertidigt på grund af mistanke om rotter. Arkivfoto: Martin Franciere

Kvickly i Tønder lukkede søndag eftermiddag, fordi der er fundet noget, der ligner efterladenskaber fra rotter. Hvornår butikken åbner igen, ved butikschefen ikke på nuværende tidspunkt.

TØNDER: Borgerne i Tønder må den næste tid se sig om efter et andet sted at handle deres madvarer, efter at en af de store dagligvarebutikker i Tønder midlertidigt er lukket I Kvickly fik man søndag eftermiddag nemlig en mistanke om, at der var rotter i butikken. Inde i butikken er der fundet noget, der ligner efterladenskaber efter rotter. Der er ikke blevet set nogen, og man skal derfor nu finde ud af, om formodningen om dyr i butikken er rigtig.

- Vi har en mistanke om, at der er en rotte i butikken, og det er det, vi er ved at undersøge, om der er hold i, siger Michael Næsby, der er butikschef i Kvickly Tønder.

Det var i afdelingen med isenkram at det, der minder om efterladenskaber, blev fundet. Man har nu ringet efter fødevarestyrelsen, som skal undersøge, om der er tale om rotter.

- Vi ringede til fødevarestyrelsen med det samme. Hvornår de kommer, for at tjekke om der er rotter, ved jeg ikke, fortæller brugsuddeleren, Per Sørensen.

Hvornår butikken igen åbner, ved butikschef endnu ikke. I første omgang skal man vente på fødevarestyrelsens undersøgelse, for at finde ud af om formodningen om rotter er rigtig.

- Det, der sker nu, er, at vi skal være helt sikker på, om der er tale om rotter eller ej, siger Michael Næsby.

Annonce

Vi har en mistanke om, at der er en rotte i butikken, og det er det, vi er ved at undersøge, om der er hold i det.

Michael Næsby, butikschef i Kvickly Tønder
Annonce
Forsiden netop nu
112

Udendørs designerlampe revet ned og stjålet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce