Annonce
Esbjerg

Mistanke om skadedyr lukkede nyrenoveret Lidl-butik

Mistanke om skadedyr var årsag til,at man måtte lukke Lidl i Storegade. Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix
Lidls nyrenoverede butikslokaler er genåbnet efter specialfirma har gennemgået butikken.

Esbjerg: Den ombyggede Lidl-butik i Storegade er genåbnet i dag med et par dages forsinkelse.

Mistanke om skadedyr i butikken førte til, at butikken i Storegade var lukket søndag, hvor et skilt i butikkens indgang fortalte, at butikken var lukket på grund af et skadedyr i butikken.

I sidste uge var der planlagt lukket i tre dage på grund af renovering og modernisering af butikken. Men genåbningen blev altså forsinket.

Morten Vestberg, kommunikationschef hos Lidl, bekræfter, at der var mistanke om et skadedyr i butikken, og at man har holdt butikken lukket af den grund.

- Eksterne eksperter i skadedyrsbekæmpelse har gennemgået butikken og lager, og mistanken er nu elimineret, og butikken er åben igen, siger han mandag.

Meget tyder på, at skadedyret er kommet ind i butiksbygningen under ombygningen.

Ifølge kommunikationschefen vil den store ombygning af butikken med ny eksklusiv butiksindretning som planlagt blive markeret med en officiel indvielse torsdag den 6. februar. Butikken er blandt de største i discountkæden i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce