Annonce
Erhverv

Netto lukket efter mistanke om skadedyr

Netto i Jernbanegade var lukket fra søndag morgne til onsdag efter mistanke om skadedyr. Arkivfoto

Opdatering: Butikken er genåbnet onsdag 6. november klokken 8. Vi afventer svar fra Netto på, hvad resultatet af undersøgelserne blev.

Kolding: Kunderne i Netto Jernbanegade er gået forgæves siden søndag morgen.

Supermarkedet har været lukket hele dagen i går og er i skrivende stund fortsat lukket, fordi en medarbejder i følge distriktschef Finn Jensen Steenholdt har set noget, der giver mistanke om skadedyr i butikken.

- Det er kun en mistanke, men vi vil være helt sikre på, at der ikke er noget, forklarer han.

Annonce

Gennemtjekket

Siden søndag morgen har skadedyrsbekæmpere været på arbejde i butikken, og det vides endnu ikke, hvornår man kan åbne igen.

- Vi har kontaktet et firma specialiseret i skadedyrsbekæmpelse, der lige nu er ved at undersøge butikken. Det er de eksperter i, og vi glæder os til hurtigst muligt at åbne butikken igen. Til den tid med den mest gennemtjekkede dagligvarebutik i Kolding og omegn, siger Finn Jensen Steenholdt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce