Annonce
Vejen

Død hund var bidt i struben: DNA-test frikender ulv

I maj blev en ulv set og fotograferet på den anden side af hegnet ind til Børnehaven Vestervang i Brørup. Foto: Kristina Hansen
DNA-prøven fra en død hund – en tysk ruhåret – i Andst, viser ikke tegn på, at den som frygtet skulle være blevet slået ihjel af en omstrejfende ulv.

Andst: Frygten for, at en ulv igen har været på spil – denne gang i Andst, hvor en hund af racen, tysk ruhåret, i slutningen af maj blev fundet død, har fået en gruppe af danske jægere, Green Team, til at fortælle om hændelsen på Facebook.

- Der er her til aften blevet fundet en ruhåret dræbt af bid i struben kun 30 meter fra en lade. Nu bliver det spændende, om vi her har den første hund, der er dræbt af ulv, skrev Michael Pedersen, der selv bor i Andst, på Green Teams facebookside.

For at kunne afgøre, om det virkelig var en ulv, som havde dræbt hunden, sørgede to ulvekonsulenter fra Naturstyrelsen efterfølgende for, at hunden blev obduceret samt, at der blev taget DNA-prøver fra to huller i hundens hals, hvorfra en del blod var løbet fra pulsåren. DNA-prøverne blev sendt til analyse i Senckenberg-instituttet i Tyskland.

- Ved en obduktion på stedet, kunne ulvekonsulenterne konstatere, at, det ikke lignede et bid fra et rovdyr. Når et rovdyr bider, er der typisk mærker fra både overmund og undermund. Ved analysen af DNA-prøven blev der da heller ikke fundet andet end hundens eget DNA, siger Lasse Jensen, Miljøstyrelsen. Naturstyrelsens konklusion var derfor, at hunden ikke er blevet dræbt af en ulv.

På Green Teams facebookside har man også kunnet læse, at en swchweisshund har kunnet påvise, at hunden var død fem meter fra, hvor den blev fundet.

Annonce

Ulvene

I Tyskland er der registreret cirka 1000 ulve, men her er det kun sjældent sket, at en hund er blevet dræbt af en ulv.

Til sammenligning har Miljøstyrelsen i Danmark registreret fem voksne ulve og seks hvalpe.

Green Team er en gruppe for danske jægere hvis primære formål er at forholde sig til mediernes behandling af jagt og jægere.

Ulv blev set i Brørup

- Ved en obduktion på stedet, kunne ulvekonsulenterne også konstatere, at, det ikke lignede et bid fra et rovdyr. Når et rovdyr bider, skal der også være mærker fra både overmund og undermund. Ved analysen af DNA-prøven er der kun hundens eget DNA, der er blevet fundet, siger Lasse Jensen, Miljøstyrelsen.

Havde det været en ulv, som havde dræbt hunden, ville det være det første tilfælde i Danmark. I Sverige har man registreret cirka 20 tilfælde, hvor hunde er blevet dræbt af ulve, men det er hovedsageligt sket, når jægerne har hunde med på elgjagt, og hundene har befundet sig langt væk fra jægerne.

Onsdag morgen den 22. maj klokken 08.24 blev en ulv set lige på den anden side af hegnet ind til Børnehaven Vestervang i Brørup med 60 børn. En forbipasserende bilist, Kristina Hansen fra Esbjerg, nåede ved den lejlighed at tage et foto af ulven. Derfor kunne det også være nærliggende at tro, at det måske kunne være den samme ulv, som havde været på spil i Andst.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce