Annonce
Tønder

Mistede søn i trafikulykke: Mor fik i anonymt brev besked på at "tage sig sammen"

Daniel Pedersen, der her (forrest tv) sammen med sin far Kurt Pedersen (th) bærer deres lillebror og søns kiste, har ikke meget tilovers for den person, der har sendt hadepost til moderen Britta Pedersen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Britta Pedersen, der onsdag i forrige uge mistede sin 21-årige søn i en trafikulykke, har modtaget et anonymt brev, hvor hun og resten af familien beskyldes for at bruge Facebook for meget i forbindelse med sønnens død.

Uge/Sæd: Britta Pedersen, der er mor til 21-årige Kasper Pedersen, der forrige onsdag mistede livet i en voldsom trafikulykke, har fået en grim besked i posten. En eller flere ukendte afsendere beder moren "tage sig sammen" og kalder familiens mange opslag på sociale medier for usmagelige og beder moren lade være med at ride på "åh hvor er det synd for os-bølgen".

Brevet handler i store træk om, at afsenderen mener, at familien har gjort for meget ud af sønnens død via Facebook.

- Vågn dog op og lad være med at gøre så stort et nummer ud af en begravelse, står der blandt andet i brevet, som er skrevet på computer og er underskrevet "jeres venner".

- Det er kedeligt, at The King (Kasper Pedersen, red.) skal begraves på din fødselsdag, Britta, men hvem gider vide det? Håber du på at få dobbelt op af opmærksomhed på fødselsdagen, skriver de anonyme afsendere videre.

- Det er svært at miste så ung en mand, men prøv at søge lidt trøst hos hinanden og ikke på nettet, lyder en opfordring i brevet.

Annonce

Hvis jeg vidste, hvem det var, havde jeg ikke engang noget at sige til dem. Sådan nogle lave mennesker skal bare ud af vores liv.

Daniel Pedersen om de anonyme afsendere

Sparke til en der ligger ned

Familien Pedersen er mest af alt vrede over brevet.

- Min mor tog det relativt pænt, men jeg blev vred. Hvordan kan man finde på at sparke til en, der ligger ned, siger Daniel Pedersen, der er storebror til Kasper Pedersen.

Det er ham, der har lavet alle opslagene om blandt andet mindekørsel og bisættelsen.

Han forklarer, at familien har valgt at bruge Facebook i så høj grad på grund af Kaspers unge alder.

- Kasper var jo kun 21. Hans venner bruger selvfølgelig Facebook, siger Daniel Pedersen.

Det lykkedes ham på få timer at samle hundredvis af primært unge til en mindekørsel ud til ulykkesstedet den dag, hvor Kasper Pedersen døde. Til bisættelsen i Uge Kirke deltog også flere hundrede mennesker.

Ikke vores venner

Daniel Pedersen har helt bevidst valgt at lægge brevet på Facebook også. Det er vigtigt for ham at vise, at afsenderen ikke er en ven.

- Jeg ville gerne have det manet helt i jorden - for sådan er vores venner ikke, siger Daniel Pedersen.

Opslaget har fået mange kommentarer og delinger. Mange skriver blandt andet, at det i stedet er brevet, der er usmageligt, at sorgbearbejdelse er forskellig, ligesom de giver udtryk for deres støtte til familien.

Jacob Brøndum Pedersen, der er ekspert i sociale medier ved Center for Digital Dannelse, forklarer, at sorgbearbejdelse også kan foregå via sociale medier, måske især når det er unge mennesker, der dør.

- Der vil være nogle, der ikke kan lide det. Men man kan ikke bestemme, hvordan andre mennesker bearbejder deres sorg, siger han, og tilføjer, at brevet desværre ikke er den mest ekstreme reaktion, han har hørt om.

- Det er dårlig stil, men der er heldigvis ikke en decideret trussel i det, siger han.

Når mennesker vælger at dele deres sorg via sociale medier, kan det også handle om, at man ønsker at andre skal kunne lære noget.

- Jeg nægter at tro, at en familie til en, der er død i trafikken, "likehunter" (jagter likes og reaktioner på sociale medier, red.). Det handler mere om, at man eksempelvis vil sige, at man skal passe på i trafikken, siger Jacob Brøndum Pedersen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Lotte fik økonomisk hjælp til datterens konfirmation: - Det er vigtigere, at hun ikke føler sig udenfor

Annonce