Annonce
Læserbrev

Mister vi lokalredaktionen?

Læserbrev: JyskeVestkysten (JV) har det svært, og med de robotgenererede indlæg ser det ud til, at avisen selv gør det endnu værre.

Robotindlæggene kritiseres massivt af avisens annoncører. Ikke fordi de er der, men fordi kvaliteten er for ringe.

En manglende indtjening i et regnskab kan skyldes investeringer, og en ny huspris afspejler også hvad der er brugt på renovering.

Det fortæller robotterne ikke noget om.

Seriøse henvendelser fra Erhvervsrådet, Håndværkerforeningen og revisor N.C. Høyer til JV er uden held.

De har gjort JV opmærksom på, at et dårligt resultat uden forklaring kan skade deres medlemmer. Altså at sjusk hos JV skader erhvervslivet i Tønder.

Alligevel ser vi fortsat robotteksterne, og vi ser at kritiske læserbreve tales ned af redaktøren (sikkert også dette).

Er du imod denne tilgang, kan du opsige dit abonnement. Det går hurtigt, og man får pengene tilbage.

Svar fra chefredaktør Mads Sandemann:

JydskeVestkysten har det ikke svært som medie. I 2019 havde vi abonnementsindtægter for over 193 millioner kroner, hvilket er 2,5 millioner kroner mere end året før. Det er helt i orden at være imod vores robottekster, men vi lader os ikke presse til at opgive dem, da vi mener, at de har en berettigelse som en lille, men faktuelt korrekt del af vores samlede nyhedsformidling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce