x
Annonce
Læserbrev

Mistrivsel. Vi løser ikke problemerne ved ”at sidde på vores numser og kaste ærteposer”

Debat. Der er lavet en undersøgelse, der viser, at skoleelever helt ned til de yngste klassetrin er alt for kede af skolen. Kede af deres lærer, og ikke føler, de trives. Det blev vendt på det seneste byrådsmøde, og der er mig bekendt bred enighed om, her er der noget, der skal kigges på med alvor.

Desværre kan jeg nikke genkendende til undersøgelsen. Der er for meget, der ikke fungerer i folkeskolen. Der ER for mange elever, der ikke har det godt, og som er kede af at gå i skole. Mobning, mistrivsel, misforstået AKT-arbejde, manglende lederskab, skævt fokus.

Jeg siger ikke med dette, at alt AKT-arbejde er elendigt. Men der er desværre for meget, der er. Man løser ikke dårlig trivsel med at ”sidde på vores numser og tale sammen og kaste med ærteposer”!

Og det kan da ikke nytte noget, at et stort antal skoleelever bosiddende i Varde Kommune søger mod Esbjerg?

Læreren har en enorm magt og indflydelse på elevernes hverdag og indlæring. Og der er heldigvis mange superdygtige lærere derude. Lærere, der er til stede. Lærere, der skaber naturlig respekt. Lærere, der lytter og underviser, så eleverne er med. Men der er også for mange, der burde vende blikket indad.

Jeg mener klart, at der skal strammes op, der skal stilles krav, og der skal laves en handleplan med klare visioner for, hvordan vi når i mål, samt en deadline for hvornår. Det her haster!

Og jeg rækker gerne hånden op og deltager i et udvalg, der skal arbejde med dette – det er simpelthen for vigtigt, til at det kan vente!

Alberte Højgaard, VU-formand i Varde. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce