Annonce
Læserbrev

Mistrivsel. Vi løser ikke problemerne ved ”at sidde på vores numser og kaste ærteposer”

Annonce

Debat. Der er lavet en undersøgelse, der viser, at skoleelever helt ned til de yngste klassetrin er alt for kede af skolen. Kede af deres lærer, og ikke føler, de trives. Det blev vendt på det seneste byrådsmøde, og der er mig bekendt bred enighed om, her er der noget, der skal kigges på med alvor.

Desværre kan jeg nikke genkendende til undersøgelsen. Der er for meget, der ikke fungerer i folkeskolen. Der ER for mange elever, der ikke har det godt, og som er kede af at gå i skole. Mobning, mistrivsel, misforstået AKT-arbejde, manglende lederskab, skævt fokus.

Jeg siger ikke med dette, at alt AKT-arbejde er elendigt. Men der er desværre for meget, der er. Man løser ikke dårlig trivsel med at ”sidde på vores numser og tale sammen og kaste med ærteposer”!

Og det kan da ikke nytte noget, at et stort antal skoleelever bosiddende i Varde Kommune søger mod Esbjerg?

Læreren har en enorm magt og indflydelse på elevernes hverdag og indlæring. Og der er heldigvis mange superdygtige lærere derude. Lærere, der er til stede. Lærere, der skaber naturlig respekt. Lærere, der lytter og underviser, så eleverne er med. Men der er også for mange, der burde vende blikket indad.

Jeg mener klart, at der skal strammes op, der skal stilles krav, og der skal laves en handleplan med klare visioner for, hvordan vi når i mål, samt en deadline for hvornår. Det her haster!

Og jeg rækker gerne hånden op og deltager i et udvalg, der skal arbejde med dette – det er simpelthen for vigtigt, til at det kan vente!

Alberte Højgaard, VU-formand i Varde. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce