Annonce
Sport

Mo Farah lader gerne Wada teste gamle dopingprøver

Mike Segar/Reuters
Den firedobbelte olympiske guldvinder Mo Farah lader gerne sine dopingprøver teste på ny.

Den firedobbelte OL-guldvinder Mo Farah er klar til at lade sine tidligere blod- og urinprøver teste på ny som en del af Det Internationale Antidopingagenturs (Wada) efterforskning af løbeprojektet Nike Oregon Project.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg har set mit navn være forbundet med Storbritanniens Antidopingagentur (Ukad) og Wada om at teste gamle prøver igen.

- For at være helt tydelig er jeg ikke blevet orienteret om dette, men som jeg har sagt mange gange, så er jeg glad for en hvilken som helst antidopinginstans, der vil teste en hvilken som helst af mine tidligere prøver på et hvilket som helst tidspunkt, skriver han på Twitter.

Farahs Twitter-indlæg kommer, efter at Ukad er blevet kritiseret for ikke at hjælpe nok til i efterforskningen af de gamle dopingprøver.

Ukad kræver "troværdige beviser" for, at en prøve fra en britisk atlet indeholder forbudte stoffer, inden agenturet vil udlevere prøven som del af en efterforskning.

Farah er blandt de atleter, som er blevet trænet af Alberto Salazar, der i oktober 2019 blev idømt en fireårig karantæne af USA's Antidopingagentur (Usada) for at "orkestrere og facilitere forbudt dopingadfærd".

Som følge af skandalen valgte Nike at lukke løbeprojektet Nike Oregon Project.

Farah, som er forsvarende olympisk mester på både 5000 og 10.000 meter, droppede samarbejdet med Salazar i 2017.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce