Annonce
Debat

Mobbe-kultur i Vejen?

Anni Grimm, løsgænger i Vejen Byråd, skriver om sine erfaringer med Claus Kulmbach som udvalgsformand. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Læserbrev: Det er med bekymring, jeg læser medarbejderes og Arbejdstilsynets stærke anklager mod oversergent i Flyvevåbnet, Claus Kulmbach, der også er politisk valgt for Venstre i Vejen Byråd, hvor han bl.a. er formand for Skoler og Børn udvalget.

Den første “tilstand” må Flyvestation Skrydstrup tage sig af, men den sidstnævnte rolle gør mig da noget betænkelig, fordi en udvalgsformand for netop Skoler og Børn - selvsagt skal fremstå som det gode eksempel for børnene og deres forældre og lærere, så hvervet ikke kommer til at fremstå utroværdigt og medvirke til at skabe mistillid til det arbejde, der bl.a. foregår i skoler og institutioner, hvor mobning er et mål for bekæmpelse.

Claus Kulmbach (V) bliver i redegørelsen fra Arbejdstilsynet beskrevet som en leder, der “krænker, mobber og skaber frygt hos medarbejderne”. Der redegøres i øvrigt for en adfærd, der bør ligge langt fra en leder på et skole og børn område.

Annonce

Personligt erindrer jeg da også at have været på en åbenbart udsat post i sin tid som næstformand i et udvalg, hvor Claus var formand. Jeg fik en tydelig opfattelse af, at Claus egentlig ikke kunne fordrage mig, hvilket også kom til udtryk i byrådsarbejdet, men jeg ligger ikke under for den slags, passede mit arbejde, og lod ham selv komme til den konklusion, at man godt kan være uenige i mangt og meget, og samtidig respektere hinandens indsats.

Derfor husker jeg Claus som en god og dygtig repræsentant for netop det udvalgsarbejde, som vi i øvrigt aldrig var uenige om, og som en formand, jeg bestemt havde faglig respekt for.

Jeg nævner disse ting, fordi det er så vigtigt at bevare omgivelsernes respekt for deres valgte politikere, og her kan det naturligvis ikke gå an, hvis mobning og overgreb fra ledere resulterer i, at svage(re) politiske medlemmer taber pusten og mere eller mindre trækker sig.

Den gik ikke med mig - men efter det nu oplyste i Arbejdstilsynets rapport bør det vel overvejes, om det ikke er tid for et politisk skifte med en uangribelig profil som rollemodel for børn og forældre.

Giv det en seriøs tanke!

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener om Polens enegang: EU skal være en klub for retsstater

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Debat For abonnenter

Kommentar: Gæstfrihedens svære kunst

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce