Annonce
forside

Mobil i folkeskolen

Erik Lorenzen, Illervej 21, Broager, formand for Fælleslisten i Sønderborg og tidligere formand for Børn og Uddannelsesudvalget, skriver:

Håber ikke at mine tidligere byrådskolleger har fået hedeslag og mistet dømmekraften her i sommervarmen.

I Sønderborg kommune vil vi gerne have engagerede forældre i bestyrelser. Vi vil gerne have flere kompetencer og mere ansvar lagt ud til decentrale beslutninger. Brug af mobiler og andre digitale medier kan bestyrelserne sagtens selv sætte grænser for, i både dagtilbud og folkeskoler. Hvilket de også allerede gør i dag, hvis behovet er der.

Anbefaling 7 i helhedsplanen for kvalitet i dagtilbud og folkeskole (vedtaget af et enigt byråd i 2017) omhandler øget forældreinvolvering og gøre det mere attraktivt at deltage i bestyrelsesarbejdet. Forslaget fra Peter Hansen er stik imod intentionerne i denne anbefaling! Eller er det blot et vellykket mediestunt. Nogle har jo brug for at blive set og hørt med jævne mellemrum. Sikkert også byrådsmedlemmer i Sønderborg kommune.

Byrådet kunne jo gå foran med et godt eksempel. Sluk mobilerne, Ipad`en og den bærbare PC'er under alle møder, byrådsmøder, udvalgsmøder, temamøder, dialogmøder med borgerne eller blot ved interne gruppemøder. Tænk hvis alle, ikke kun var fysisk til stede, men også mentalt og fik samme udbytte af møderne. Jeg kender utallige eksempler på at der tjekkes og skrives på diverse sociale medier under alle former for møder. Signalet til dem man mødes med er ikke til at tage fejl af og kan ikke undervurderes. > >> Hvordan skal børnene tro at mobilen kan undværes i nogle få timer, når alle omkring dem er online 24 timer i døgnet og 7 dage om ugen. De agerer blot som det de ser alle andre gør. >> Så kære byrødder. >> Fej nu for egen dør og vis vejen, inden I sætter flere forbud i søen. >> >>

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce