x
Annonce
Trekantområdet

Mobilvarslings-app fejlede under storbrand: Beredskabsmeddelelse kom ikke ud til brugerne

Denne meddelelse blev sendt ud via appen Mobilvarsling, som flere myndigheder i Danmark står bag. Men brugerne fik ikke nogen besked om det.

Appen Mobilvarsling, der sender beredskabsmeddelelser ud, fungerede ikke, da der mandag var brand i togvognene ved Norgesgade. Beredskabsstyrelsen beklager.

Fredericia: Da der mandag eftermiddag udbrød brand i togvognene i Fredericia, lød sirenerne i Fredericia by, ligesom der blev sendt beredskabsmeddelelse ud via landsdækkende medier samt appen Mobilvarsling, som Beredskabsstyrelsen, DMI, Vejdirektoratet og Rigspolitiet står bag.

Men som flere brugere af appen i Fredericia bemærkede, modtog de ingen notifikation på deres mobiltelefon om, at der var udsendt en meddelelse om, at beboerne i området vest for Norgesgade, Danmarks Port, syd for Vesterbrogade, øst for Skjoldborggade og nord for Prangervej skulle holde sig indendørs.

Ifølge Lars Aabjerg Pedersen, der er kommunikationschef i Beredskabsstyrelsen, skyldtes den manglende notifikation en procedurefejl.

- Beredskabsmeddelelsen lå i appen, men den blev ikke sendt ud med besked til brugerne. Og det er klart, at der ikke er nogen, der har gavn af, at den ligger i appen, hvis ikke de ved, de skal kigge efter den. Der er ikke så meget andet at sige, end at det er skidt, siger Lars Aabjerg Pedersen, som forklarer, at fejlen ligger hos den underleverandør, der skal sende de såkaldte push-beskeder ud.

Selvom Beredskabsstyrelsen var opmærksom på fejlen, var der heller ikke nogen, der fik en notifikation, da afvarslingsbeskeden blev sendt ud kort før klokken 16.

- Vi nåede ikke at reagere på det i tide til afvarslingen, men det er fixet nu, understreger kommunikationschefen.

Annonce

App skal ses som supplement

Kan man som bruger have tillid til, at appen fungerer, som den skal?

- Det kan man, men man skal selvfølgelig være opmærksom på, at appen er et supplement til alle de andre varslingsmetoder. Der her borger jo selvfølgelig ikke så godt for tilliden, men den fungerer som sagt igen, siger Lars Aabjerg Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce