Annonce
Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Nümph, der har base på Ibsvej, havde inden krisen 40 ansatte, men lige nu kører virksomheden på vågeblus. 15 ansatte er fyret, 15 sendt hjem med lønkompensation og de resterende 10 er stort set alle sendt hjem på ferie, og de møder først ind efter påskeferien. Arkivfoto: Martin Ballund
15 medarbejdere er fyret hos modefirmaet Nümph, og lige så mange er sendt hjem med lønkompensation gennem statens hjælpepakke.
Annonce

Kolding: Modebranchen gisper efter vejret, og krisen har også været hård ved Kolding-virksomheden Nümph, der sælger modetøj til store og små kæder i hele Europa. Virksomheden, der har base på Ibsvej, havde inden krisen 40 ansatte, men lige nu kører virksomheden på vågeblus.

- Vi forsøger at komme igennem det her bedst muligt og benytte de hjælpepakker, der findes. Vi sidder med spænding og venter på, hvornår tingene åbner op, og det er jo ikke kun i Danmark. Størstedelen af vores omsætning henter vi i Europa, siger administrerende direktør Lars Ørnfeldt Jensen.

Virksomheden har afskediget 15 ansatte. Derudover er 15 ansatte sendt hjem med lønkompensation, og de sidste medarbejdere er stort set alle sendt på ferie, og så møder de ind efter påsken.

- Vi er rigtig kede af, at vi har været nødt til at sige farvel til 15 dygtige kollegaer, men der er ikke andre muligheder, og vi bruger også de hjælpepakker, der findes. Men det ser desværre ikke ud til at være nok, for at undgå tab i 2020. Men vi er nødt til at se fremad, og vi synes, vi har en fornuftig plan i forhold til 2021. I år handler det om at begrænse tabet, siger Lars Ørnfeldt Jensen.

Døren er lukket til butikker i hele Europa, og man kan jo spørge sig selv om, hvordan er forbruget, når vi kommer i gang igen?

Lars Ørnfeldt Jensen, der er administrerende direktør hos Nümph

Annonce

Fremtiden er uvis

De massive udfordringen for branchen fremgår også meget tydeligt i en analyse fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil, der viser, at en femtedel af branchens virksomheder føler sig truet af lukning som følge af krisen. Lars Ørnfeldt Jensen forventer da også, at nogle af kunderne ikke klarer krisen.

- Hele branchen er ramt. Døren er lukket til butikker i hele Europa, og man kan jo spørge sig selv om, hvordan er forbruget, når vi kommer i gang igen? Der er så mange, der mister deres arbejde lige nu, og der er nok rigtig mange, der vil opleve en lønnedgang. Så hvordan ser forbruget ud, når tingene åbner op igen? spørger Lars Ørnfeldt Jensen.

Kort om Nümph

Modevirksomheden Nümph sælger tøj til store og små tøjkæder i Europa. Tøjet bliver typisk fremstillet i Tyrkiet, Kina og Indien. Virksomheden står bag mærkerne Nümph, And Less og Anerkjendt. Capidea Kapital solgte i slutningen af november 2018 selskabet til Ronald Holding, som producerer og sælger blandt andet smykker, tøj og sko til modehuse og detailkæder i Norden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce