Annonce
Biler

Moderat salg af nye biler

Toyota Yaris kan kalde sig for Danmarks mest solgte bil i februar. Foto: Toyota
Salget af nye biler er lavere de første måneder af det nye år. Toyota Yaris blev den mest solgte bil i februar.

Der er på alle måder stop-and-go i bilsalget. Således blev der i årets første to måneder solgt otte procent færre biler end gennemsnittet for samme periode i de seneste fire år.

Februar-salget alene var med godt 15.000 solgte biler hele 20 procent under samme måned i fjor.

Hos De Danske Bilimportører peger man dog på, at salget af nye biler stadig er forholdsvis højt.

- Den lidt langsommere start på året giver naturligvis anledning til opmærksomhed, men med den viden, vi har om baggrunden for de forskellige perioder, bekymrer det os ikke. Vi glæder os over, at efterspørgslen på biler de seneste fire-fem år har været særdeles høj, og at der fortsat er stor interesse for at erhverve en ny bil, siger Gunni Mikkelsen, der er direktør.

Salget i februar sidste år var tilmed usædvanligt højt, da mange danskere fremskyndede bilkøbet, fordi der var rygter om afgiftsomlægninger.

Annonce

Bilsalget i februar

1. Toyota Yaris: 459

2. Peugeot 208: 458

3. Nissan Qashqai: 453

4. Citroën C3: 434

5. Opel Corsa: 421

6. Toyota Aygo: 390

7. Renault Clio: 387

8. VW Polo: 338

9. VW T-Roc: 312

10. Citroën C1: 293

11. BMW 3-serie: 281

12. VW T-Cross: 275

13. VW Golf: 260

14. VW Up: 248

15. Ford Focus: 244

16. Toyota Corolla: 244

17. Audi A3: 241

18. Ford Fiesta: 235

19. Hyundai Kona: 230

20. Peugeot 2008: 222

Kilde: De Danske Bilimportører

Mange nye modeller

Som noget helt usædvanligt var det en Toyota, der kunne sætte sig på tronen som den mest solgte bil i februar, nemlig miniklasse-modellen Yaris, som er afsat i 459 eksemplarer. Der er dog ikke langt ned til gamle kendinge som Peugeot 208, Nissan Qashqai og Citroën C3, der i nævnte rækkefølge kommer umiddelbart efter.

Det dominerede mærke er dog stadig klart VW, der med en lang række modeller som Polo, T-Roc, T-Cross, Golf og Up besætter mange pladser.

I alt blev der indregistreret 1903 Volkswagen i februar, hvilket svarer til 12,7 procent. Det andet mest populære mærke blev Toyota, der med 1397 biler tegnede sig for 9,3 procent af indregistreringerne. På tredjepladsen lander Peugeot, der indregistrerede 1218 biler svarende til 8,1 procent af det samlede antal indregistreringer.

Renault Clio, der også er kommet i en ny generation, er nu nummer syv på listen over solgte biler. Foto: Lars Krogsgaard
Den nye Opel Corsa er rykket op som nummer fem på salgslisten. Foto: Opel
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce