Annonce
Esbjerg

Moderne hjemstavnsmaler udstiller på Ribe Kunstmuseum

Hjemstavnsmaler Ulrik Møller udstiller på Ribe Kunstmuseum fra lørdag 4. september. Foto: Jan Windszus
Der er hjemstavnsmalerier fra Fyn og Vadehavet på væggene, når den Berlin-bosatte kunstner Ulrik Møller fra lørdag 4. juli udstiller på Ribe Kunstmuseum.
Annonce

Ribe: Et maleri skiller sig ud på væggene i den udstilling, Ribe Kunstmuseum åbner med Ulrik Møller lørdag 4. juli.

Det er fra Vadehavet.

Motivet er fanget vest for diget i oktober med udsigt mod øst med Ribe Domkirke som et fjernt fikspunkt, og det usædvanlige ved billedet er, at det er utrolig meget himmel.

- Ja, det er fladt omkring Vadehavet, men for mig er det himlen og himmelrummet, der gør det. Det er også derfor, horisonten er så langt nede, hvilket er usædvanligt for et landskabsmaleri.

Ulrik Møller har tilbragt den seneste uge på Ribe Kunstmuseum med at gøre sin udstilling klar. De sidste skyer i Vadehavsmotivet er først gjort færdige i sidste uge, men billedet er ikke kendetegnende for Ulrik Møllers værker. Han har malet det store maleri særligt til udstillingen i Ribe, for Ulrik Møllers kendetegn er hjemstavnsmalerier fra Sydfyn.

Happy Together

Titlen på Ulrik Møllers udstilling er Happy Together, og efter at være vist på Ribe Kunstmuseum vises den på Vendsyssel Kunstmuseum og Faaborg Museum.

Udstillingen består af 26 malerier i både store og små formater, og den kan ses fra lørdag 4. juli til og med søndag 13. september.

Som følge af regeringens sommerpakke er der halv pris på entré til Ribe Kunstmuseum og andre museer fra 27. juni til 9. august.

For ham er det egnen omkring Vester Aaby, som han fotograferer og tager med til sit atelier i Berlin, hvor han har boet og arbejdet de seneste 20 år.

- Mit liv er spændt ud mellem de to poler, Vester Aaby og Berlin. Jeg maler fynske landskaber, men for mig er det godt at komme på afstand af stoffet. Jeg tager fotografier med til Berlin, hvor jeg kan manipulere, redigere og kombinere malerierne på en måde, jeg ikke kan, hvis det havde været rent fotografi, siger han.

Annonce

Talentet fik en chance

Direktør for Ribe Kunstmuseum, Dagmar Warming, forklarer, hvordan Ulrik Møllers malerier bygger videre på traditionen fra blandt andet de guldaldermalerier, museet har i sin samling.

- Der er en klar forbindelse, og Ulrik Møller er en af de samtidskunstnere, vi har, der virkelig arbejder videre med traditionerne. Dem findes der ikke mange af, så vi synes det er meget spændende, at han har lyst til at udstille her i Ribe. Også fordi, der i dag ikke er mange, der maler i så store formater, som han gør, siger Dagmar Warming.

Ulrik Møllers maleri "Parti fra Vadehavet" er et af de billeder, der udstilles på Ribe Kunstmuseum fra 4. juli i udstillingen Happy Together. Foto: Ulrik Møller

Ulrik Møller er oprindelig uddannet maskiningeniør. Det var det, han som ung havde begreb om, fordi hans far også var det, men han var god til at tegne. Han var den i Vester Aaby, alle kom til, hvis der skulle bruges tegninger, laves design eller designforslag, og han blev senere opfordret til at gøre noget ved kunsten. Derfor besluttede han sig for at give talentet en chance med fire måneder på Holbæk Kunsthøjskole.

- Det var det helt rigtige. Det gav med det samme mening for mig at kommunikere gennem malerier, og det gav mig friheden til at arbejde med de ting, jeg havde lyst til at kaste mig over, siger Ulrik Møller, der efter et kort ophold i København rykkede videre til Berlin, hvorfra han flere gange har udstillet på danske kunstmuseer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce