Annonce
Nordtyskland

Modstandere af højspændingsmaster ved vestkysten lever i uvished

Borgerne syd for grænsen aner fortsat ikke, hvor dan den dansk-tyske højspændingsforbindelse vil påvirke deres hverdag og naturen. Modelfoto: Morten Stricker.
Annonce

HUMTRUP: Lokale modstandere af den kommende stærkstrømsledning på tværs af grænsen ved den dansk-tyske vestkyst venter i spænding på det ansvarlige el-selskabs planer på den tyske side. For mens planerne på den danske side frem mod grænsen stort set er præsenteret, er linjeføringen syd for grænsen fortsat uvis.

Mange borgere ved grænsen i Nordfrisland, men også turister er dybt bekymrede. Bekymringen handler ikke kun om udsigten til højspændingsmaster i landskabet. Det handler også om beskyttelsen af de enestående vådområder på egnen.

Samtidig er de lokale nervøse for, om ledningerne kan påvirke fænomenet sort sol, der netop for øjeblikket dagligt tiltrækker hundredevis af gæster, som vil se stærenes flyvende ballet på himmelen.

Samtidig frygter de lokale modstandere af planerne, at anlægget kan true bestanden af sjældne sjældne dværgsvaner på vestkysten.

Borgergruppen forlanger også at blive informeret om de juridiske spekter. Konkret vil de vide, om den strenge fredning af Tøndermarsken i Danmark ligeledes kan have betydning syd for grænsen.

Desuden forlanger de informationer om, hvilke danske myndighederne det tyske elselskab afstemmer sine planer med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce